Premiär för Sveriges första vertikala kilometerslopp

Premiär för Sveriges första vertikala kilometerslopp

I juni öppnar Peak Performance upp för en helt ny utmaning i Åre. Vertikal K är en utstakad bana, öppen för alla, med brant stigning på 1000 vertikala höjdmeter som startar vid Åre Torg och leder upp till Åreskutans topp. Den 5 augusti är världseliten på plats för loppet Peak Performance Vertical K.

Banan öppnar den 13 juni för allmänheten och går från Åre Torg till Åreskutans topp. I Peak Performance butik vid Åre Torg kan man köpa ett chip som kan användas hela säsongen som automatiskt registrerar starttid, mellantid vid Hummelplatån samt sluttid på Åreskutans topp. De bästa tiderna kommer visas både på skärm bredvid butiken samt i realtid på PPVerticalK.se

– Eftersom vi är skidåkare in i själen gör vi allt vi kan för att vara uppe på berget så mycket det bara går. Det känns otroligt kul att öppna upp den här oerhört krävande men vackra banan för allmänheten i vår hemby Åre och välkomnar alla att anta utmaningen i sommar, säger Jeanette Francke, Global PR & Campaign Manager på Peak Performance.

Den 5 augusti avgörs loppet Peak Performance Vertical K på samma bana och blir därmed det första vertikala kilometerloppet i Sverige. Världseliten inom trail running kommer vara representerad när masstarten går från Åre Torg. 

– Topplopp är ganska vanliga internationellt men konceptet är relativt oprövat i Sverige. Vi ser fram emot den här nya typen av lopp på svensk mark och tror att det kan locka inte bara passionerade löpare men även de som är ute efter en rejäl fysisk utmaning”, säger Patrik Nordin, som står bakom idén och bygget av banan.

 

 

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.