Premiär för årets häftigaste mässa

Premiär för årets häftigaste mässa

Starkare, friskare, vackrare är mantrat när mässorna Allt för hälsan, Fitnessfestivalen och Acadermia öppnar upp för Fit for life WKND på Stockholmsmässan 27-29 november. Det blir en helg full av inspiration kring allt som har med träning, hälsa, skönhet och välbefinnande att göra.

 

Planeringen inför Fit for life WKND är i full gång. 300-400 utställare samt mässans partners ska samordnas, och det är Patrik Löwstedt på Stockholmsmässan som håller i trådarna. 

 

– Det kommer finnas något för alla, från 17-åriga killar till 60-åriga mormor. Det som genomsyrar hela helgen är inspiration. Inspiration till att träna, få mental balans, hitta ny spännande kost och prova olika typer av skönhetsprodukter. 

 

 

Tre blir en

Sedan slutet av 90-talet har mässan Allt för hälsan varit Stockholmsmässans stora arrangemang för hälsobranschen. Med sin breda inriktning har den genom åren skaffat sig en trogen skara besökare som tyckt att det varit en riktig höjdpunkt på året. 

 

– Vi har bjudit på ett brett och delvis lite spretigt smörgåsbord som varit väldigt uppskattat. Besökarna tycker verkligen att mässan är himmelriket för hur man kan lära sig jobba med både mentalt och fysiskt välbefinnande, berättar Patrik. 

 

På andra sidan av Sverige, i Göteborg, har Ove Rytter kört sin Fitnessfestival i tio år. Den har varit mer inriktad på hardcoreträning och styrka än Allt för hälsan, men även den varit väldigt populär bland sina besökare. Eftersom mässorna haft många kopplingar och gått lite in i varandra, och eftersom Ove är baserad i Stockholm, har det länge funnits tankar kring att sammanföra de två. Och nu, 2015, är det dags. 

 

För att göra den nya satsningen till en komplett treenighet skapades även ett samarbete med Acadermia. Mässan är inriktad på skönhetsbehandlingar och hur man arbetar med kirurgiska ingrepp på ett ansvarsfullt och etiskt bra sätt. Den är även ett forum som lyfter fram de seriösa aktörerna inom skönhetsbranschen och Patrik är säker på att den kommer att komplettera de andra två på ett bra sätt.

 

– Starkare, friskare och vackrare är vårt mantra och namnet Fit for life valde vi för att det på ett enkelt sätt beskriver vad den här helgen handlar om. Det är vårt paraply som håller de tre mässorna samman. 

 

 

Både brett och nischat utbud

Att gå igenom alla tre mässorna och hinna med alla aktiviteter i programmet är en diger uppgift. Patrik Löwstedt tror dock att de flesta har ett lite mer nischat intresse och kommer att välja någon mässdel, något träningspass eller något av seminarierna. För den som har ett stort yogaintresse arrangeras till exempel ett yogakonvent tillsammans med Harmoni, som ger möjlighet att prova på olika yogaformer och lyssna till intressanta föreläsningar. Konventet pågår under lördagen och söndagen och med ett antal programpunkter, alla kopplade till yoga.

 

 Den som hellre ägnar helgen åt olika sorters träning kan anmäla sig till Springtimes Training Camp, som kommer fylla de tre dagarna med 40 träningsrelaterade aktiviteter – per dag.  Programmet innehåller allt från olika danspass och konditionsträning i form av thaiboxning, CrossFit med mera, till löpträning och föreläsningar om kost, träning motivation och annat som hör träning till. Det finns helt klart något för alla. 

 


 

Mer info: fitforlifewknd.se

 

 

Text: Anna Adolfsson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras