Populärt med löplopp under sommaren

Populärt med löplopp under sommaren

I stort sett varje stad arrangerar om inte flera löplopp så åtminstone ett under sommaren.

I stort sett varje mellanstor svensk stad med någon sorts festival arrangerar ett löplopp. Gemensamt för löploppen är att de lockar fler och fler motionärer varje år. De distanser som är populärast är 5 och 10 km och på den kortare är det många som antingen går eller joggar runt i så kallat snacktempo.

Det är inte de snabba löparna som blir fler, snarare tvärtom. Nej, det där med tidtagning och prispall är mindre viktigt i de flesta löplopp som arrangeras. Det viktigaste är snarare sammanhållningen, den goda stämningen och kanske den picknick som väntar efter målgång.

Det är en boom av löplopp, både stora och små, och det är positivt för hälsan. För även om de flesta inte tränar särskilt hårt inför loppen så bidrar loppen förhoppningsvis till att fler och fler tränar åtminstone lite. Ingen vill ju komma helt oförberedd och otränad till ett löplopp.

Med start i augusti är det sedan dags för de ena stoa loppet efter det andra, Bellmanstafetten, Midnattsloppet och sedan Tjejmilen är bara några av alla lopp som arrangeras i huvudstaden då. Så kom igen – ut och träna.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.