Gör denna fantastiska Piña Colada – tårta och låt dig inspireras av Hawaii. Med kokosbotten, en cream cheese fyllning och smaksatt med citron och ananas. För den som vill kan man spetsa bottnen med en skvätt mörk rom. Det känns nästan som att ha charterdrinken i tårtform. Fräscht och väldigt somrigt. Smaklig bakning!
Piña Colada tårta – ingrendienser
Botten
- 50 g smör / (valfritt: 40g smör och 2 msk mörk rom)
- 1 dl socker
- 200 g riven kokos
- 2 ägg
Fyllning
- 5 dl vispgrädde
- 200 g cream cheese
- 1 burk kondenserad mjölk
- 1 msk finrivet citronskal
- 1/2 dl färskpressad citronjuice eller ananasjuice
Så här gör du en Piña Colada tårta
1. Värm ugnen till 175 grader och smörj en form med löstagbara kanter samt klä botten med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och kombinera med ägg, kokos, socker och en skvätt mörk rom (om du vill). Rör ihop till en smet.
3. Häll ut i formen och tryck ut till en jämn botten. Grädda i 12-15 minuter och låt sen svalna helt.
4. Gör fyllningen genom att vispa grädden fluffig. I en annan skål, rör ihop cream cheese och kondenserad mjölk.
5. Vänd ner grädde, citronskal och juice i blandningen av cream cheese och kondenserad mjölk, tills du har en slät smet.
6. Häll smeten över botten och släta ut. Låt stå i frysen i minst 8 timmar.
7. Ta fram tårtan ca 15 min innan servering och dekorera!
Recept och bilder: Baka med mig – Vendela