Piña Colada tårta – inspireras av Hawaii och gör dessert av charterdrinken

Piña Colada tårta

Gör denna fantastiska Piña Colada – tårta och låt dig inspireras av Hawaii. Med kokosbotten, en cream cheese fyllning och smaksatt med citron och ananas. För den som vill kan man spetsa bottnen med en skvätt mörk rom. Det känns nästan som att ha charterdrinken i tårtform. Fräscht och väldigt somrigt. Smaklig bakning!

Piña Colada tårta – ingrendienser

Botten

  • 50 g smör / (valfritt: 40g smör och 2 msk mörk rom)
  • 1 dl socker
  • 200 g riven kokos
  • 2 ägg

Fyllning

  • 5 dl vispgrädde
  • 200 g cream cheese
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice eller ananasjuice

hawaii tårta

Så här gör du en Piña Colada tårta

1. Värm ugnen till 175 grader och smörj en form med löstagbara kanter samt klä botten med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och kombinera med ägg, kokos, socker och en skvätt mörk rom (om du vill). Rör ihop till en smet.

3. Häll ut i formen och tryck ut till en jämn botten. Grädda i 12-15 minuter och låt sen svalna helt.

4. Gör fyllningen genom att vispa grädden fluffig. I en annan skål, rör ihop cream cheese och kondenserad mjölk.

5. Vänd ner grädde, citronskal och juice i blandningen av cream cheese och kondenserad mjölk, tills du har en slät smet.

6. Häll smeten över botten och släta ut. Låt stå i frysen i minst 8 timmar.

7. Ta fram tårtan ca 15 min innan servering och dekorera!

pina colada tårta

Recept och bilder: Baka med mig – Vendela

Piña Colada tårta
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Hawaii tårta - Piña Colada i fast form

Måltid Efterrätt
Tag baka, cream cheese, hawaii, pina colada, sommartårta, tårta
Portioner 8

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 200 g riven kokos
  • 2 st ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Kondenserad mjölk
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 msk annanasjuice
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk mörk rom
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg