Pausa vintern med upplevelse- och äventyrsbad – 3 härliga badanläggningar för hela familjen

På jakt efter roliga inomhusaktiviteter som passar hela familjen? Så här i vintertider vill vi slå ett slag för att ta med familjen till ett roligt badhus. Här hittar du tre rekommenderade upplevelse- och äventyrsbad.

Ett besök på ett upplevelsebadhus ger dig mycket. Att simma och leka i vatten erbjuder rolig och naturlig motion för hela familjen. Barn får träna sin vattenvana, och vuxna brukar speciellt uppskatta att fly undan från vintervädret med meditativ simning, uppvärmande dopp i bubbelpoolen och bastubad.

Vi har tur som har så många fina simanläggningar i Sverige, och här har vi listat några av våra favoritställen som passar både stora och små. Passa på att besöka något av de här äventyrsbaden för att sätta guldkant på januari.

Upplevelse- och äventyrsbad – 3 härliga badanläggningar för hela familjen

Arena Skövde

Arena Skövde erbjuder ett spännande vattenäventyr för hela familjen. Här kan du kasta dig ut i vågorna eller simma in i varma pooler och vattenfall. För yngsta gästerna finns en bubblande och skvättande drakpool, och de äldre barnen har hela 370 meter vattenrutchkanor att utforska. Här finns också den digitala Pool Illusion, där den som vågar kan simma bland hajar och krokodiler! Vill man ha lugn och ro finns relaxavdelningen Aqua Vitalis, en riktigt skön oas.

Arena Skövde är mer än bad. Det är en plats för evenemang, konserter och möten. Här finns även O´Learys sportsbar och bowling samt Actic gym.

För aktuella priser, bokning och mer information: arenaskovde.se  

Experium

Experium i Lindvallen i Sälen är både ett utmärkt komplement till skidåkningen och ett upplevelsehus värt att besöka året runt. Ett äventyrsbad fullt av upplevelser för hela familjen.

På Experium finns bland annat vattenrutschbanor, vågor, utomhusbad, bubbelpooler och inomhussurfing på FlowRider. I Spa- och Saunavärlden kan ni unna er en skön stund med avkoppling och återhämtning efter en dag på fjället. Här erbjuds också träningsformer med yoga, saunayoga, pilates och experiumyoga.

En FlowRider® är en maskin som skapar perfekta surfmöjligheter
inomhus. Välj mellan att åka på en bodyboard, som du ligger på, eller en flowboard, som liknar en smal surfbräda.

Saunavärlden bjuder på en skön kontrast mot äventyren på fjället. Här kan du återhämta dig i en härlig miljö och samla ny energi. Kombinera gärna besöket i Saunavärlden med en spabehandling, ta en fruktdrink i Saunabaren eller slappna av i relaxen med fjällutsikt.

På Experium finns tävlingar, lek och skoj för alla åldrar. Du behöver inte missa några träningspass under semestern. Ät och drick riktigt gott i restauranger och barer med olika teman och inriktningar.

Relaxrum med utsikt över fjället, ångbad, saunarium, finsk sauna, Caledarium (ett romerskt värmerum med aromer och ljudterapi), kneipp, isvak (10°), färsk upptappad is i Istappen, isregn, skyfall och Tropiskt regn. 

För aktuella priser, bokning och mer information: skistar.com/experium 

Himlabadet

Populära Himlabadet i Sundsvall är perfekta stället för avkoppling och lek. Här finns massor av skoj för hela familjen. Det är samtidigt en berättelse om vatten, inspirerad av Medelpads natur. Istället för vanlig utsmyckning berättar Himlabadet om det element som i alla tider lockat till äventyr och avkoppling. Huvudpersonen i berättelsen är Uttern. Uttern är en lekfull krabat och skicklig simmare, men också en glad filosof vars tankar du kan ta del av på relaxavdelningen, i korridorer, omklädningsrum och i själva äventyrsbadet.

Himlabadet var först med upplevelsen Surfstream i Europa. Vågen går att ställa i tre olika lägen blir surfupplevelsen bra både för nybörjare och erfarna. Det är en rolig utmaning och tekniken gör så att det är som att surfa på riktiga vågor.

Himlabadets har ett av Sveriges finaste barnpoolområde. Här håller Uttern och alla de andra vännerna till. Bland små pooler, vattenfall, grottan och rutschkanor finns en hel del figurer att bekanta sig med. För de lite äldre barnen finns flera vattenrutschbanor, bubbelpooler, klättervägg, utepool och vattenpist som gör att det finns något för alla.

På Himlabadets relax är det njutning som gäller. Här finns bastubad av olika slag samt ångbad, varmpool, kallpool, upplevelseduschar och ytor för avslappning.

Motionssim rekommenderas i den alldeles nyinvigda motionsbassängen. För ännu mer aktivitet kan man delta i träningspass, då Himlabadet har ett stort utbud av baby- och minisim, crawl, vuxensimskola och surfkurs.

För aktuella priser, bokning och mer information: himlabadet.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras