Eftersom du delvis äter med ögonen är detta paleo kokosmellis från Annika Sjöö helt optimalt. Vackert som en dröm, smakrikt och rena hälsoboosten. Här hittar du det läckra och lättlagade receptet – lika passande till frukost som mellanmål eller efterrätt.
En av alla populära koststilar är Paleo, även kallat Stenålderskost. Dieten går ut på att äta mat fri från raffinerat socker, spannmål och mjölkprodukter. Att äta så naturlig och ren mat som möjligt, likt det våra förfäder åt. Oprocessad mat med få ingredienser baserad på frukt, grönsaker, kött, fisk, fågel, rotfrukter, nötter, frön, ägg och andra hela livsmedel.
Annika Sjöö har gett ut Paleo-böckerna Annikas Paleokök och Paleo 30 dagar med Annika Sjöö. Två böcker fyllda av recept helt utan gluten, socker och mjölk. Härliga frukostar, fräscha luncher, goda middagar och uppiggande mellanmål. Ur dem har vi fått ätan att publicera två recept i senaste numret av SportHälsa som du nu även får ta del av här. Först ut ett läckert mellanmål med bär och kokos.
Paleo kokosmellis by Annika Sjöö
Ingredienser 1 portion:
– Ca 1,5 dl kokosgrädde eller tjock krämig kokosmjölk
– 0,5 dl färska blåbär
– 0,5 dl färska hallon
– 0,5 dl färska björnbär
Gör så här:
Ta fram ett djup glas. Varva kokosgrädden/kokosmjölken med bär i olika lager. Ät och njut direkt!
Recept och foton: Annika Sjöö – utbildad idrottslärare, dansare och kostrådgivare. Hon har vunnit let’s dance med Världens starkaste man Magnus Samuelsson och är ny programledare för Du är vad du äter.