På spa i Danmark

På spa i Danmark

Ett stenkast från Helsingör och inte alls långt från Köpenhamn ligger Comwell Borupgaard, ett modernt spa i en exklusiv herrgårdsmiljö. Både hotellet och spa-delen är fräsch och förutom en mängd olika behandlingar kan du även på egen hand göra den Lille eller Store badrunde.

Den Stora badrunde är tänkt att pågå i 111 minuter, då du på egen hand följer ett schema. Du har möjlighet att göra allt i din takt och sitta kvar lite längre om det är något som du tycker är skönare än något annat. För en riktigt skön spa-upplevelse rekommenderar Comwell Borupgaard en att göra hela turen som börjar med 10 minuters relaxbastu med aromdoft följt av en varm tropisk dusch. Senare på turen får du bland mycket annat möjlighet att prova den kalla tropiska duschen, värmebritsarna, ångbastu och olika varianter av fotbad. Det finns även möjlighet att boka 35 minuters massage i samband med att du besöker spat, som är öppet från tidig morgon till kväll.

Comwell spa bygger på en helhetsfilosofi med fyra delar: Rörelse, beröring, avkoppling och näring, där samtliga delar är lika viktiga. Hotelldirektören Michael Lauritsen poängterar dock att Comwell är en plats för avkoppling och njutning och att det hälsosamma inte får bli fanatiskt.

Under fredag, lördag och söndag arrangeras exempelvis yoga och meditation, utomhus i trädgården på sommaren och inomhus på vintern. Många som besöker Comwell Borupgaard unnar sig någon behandling och utbudet är stort. Bland annat kan du ta del av hot stone-massage, aromamassage, alginpackning och klassisk ansiktsbehandling. Hot stone-massagen är inspirerad av indianernas sätt att massera och efter en kort inledande klassisk massage sker massagen med hjälp av först varma stenar och sedan kalla. Du blir alldeles varm i kroppen och känner hur blodcirkulationen ökar.

Det fräscha och genomtänkta genomsyrar allt, maten inte minst. På frukosten finns inte mindre än fem olika sorters färskpressad juice, bland annat en ananasjuice med spenat och ruccola. Det lilla kärlet med gröt med mandel och tranbär i och den lilla burken med spenatomelett är två favoriter i danskarnas ”morgen mad”. 

FAKTA: Comwell Borupgaard
Spahotellet ligger i Snekkersten utanför Helsingör, 45 minuters tågresa från Kastrups flygplats. Tågstationen ligger 5 minuter från hotellet. Comwell är en skandinavisk koncern, som finns i Danmark och Sverige. I Sverige ingår Comwell Aspenäs samt Comwell Varbergs Kurort. I Danmark finns förutom Comwell Borupgaard även spat Comwell Kellers Park på Jylland.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.