Baka en snickerskaka som inte bara passar bra till fikat, utan även som energibar i samband med träningen. Oemotståndligt god, kräver ingen ugn vid tillagning och innehåller bara naturlig ingredienser, som sötning av dadlar.
Snickerskaka sötad med dadlar
Ingredienser:
- 3 dl dadlar
- 1 dl mandel
- 2 msk jordnötssmör
- ½ dl salta jordnötter
- 50 g mörk choklad (sockerfri om du vill)
- en nypa salt
Understa lagret:
- Lägg mandlarna i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir mjöl.
- Mixa sedan 1,5 dl av dadlarna tills du får en slät massa.
- Blanda ihop mjölet med dadelmassan och lite salt tills det går ihop till en slät deg.
- Tryck ut degen i en form eller en plåt med bakplåtspapper på.
- Lägg den sedan i frysen medans du gör nästa lager av kakan.
Mellersta lagret:
- Mixa de resterande 1,5 dl dadlarna tillsammans med jordnötssmöret till en slät massa.
- Ta ut botten från frysen och bre ut massa över botten.
Översta lagret:
- Smält den mörka chokladen och häll som ett lager över kakan.
- Toppa med hackade jordnötter innan chokladen stelnar.
- Lägg i frysen 15–20 minuter och skär sedan upp i rutor.
- Förvara de sedan i en burk i kylen och ta fram när du blir sugen!
Text och foto: Martina ”Skippa Sockret” Norling
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.