Nytt samarbete för mer kvalitativt kosttillskott

Nytt samarbete för mer kvalitativt kosttillskott

Hälsogrossisten HKC och Multipower har inlett samarbete.

I år blir det lättare för sportintresserade att få tag på Multipowers högkvalitativa träningsprodukter. Hälsogrossisten HKC inledde vid årsskiftet ett samarbete med varumärket, vilket innebär att deras kosttillskott, sportbars och funktionella drycker nu finns mer tillgängligt än tidigare i Sverige.

– Vi tycker att Multipower är ett starkt och intressant varumärke som har lång erfarenhet i branschen. Multipower startade redan 1977 och finns idag i 36 länder och är känt för sina högkvalitativa produkter som utvecklas i samverkan med yrkesidrottare och Tysklands Olympiska träningscenter i Hamburg. I produktlinjerna ingår proteinbars, funktionsdrycker, proteinpulver och kolhydratsgel att använda i samband med träning säger Sammy Challal, Affärsområdeschef Sport & Träning på HKC.

I dag använder många träningsintresserade människor kosttillskott, sportbars och funktionsdrycker för att få i sig näring inför eller efter träning för att bland annat höja prestationsnivån.

– Vi ser att dagens konsument är väldigt påläst och att man vill veta att en produkt håller bra kvalité. Idag är det ett stort brus med sportprodukter överallt och det finns olika typer av kosttillskott att köpa i nästan alla affärer. Konsumenten tycker numera att det är mer självklart att köpa en sportbar än en Snickers. 

Löpare får energitillförsel
Multipower har också en hel del produkter för löpning. Det finns både olika typer av kolhydratsgel för att ha i bältet när man springer för snabb energitillförsel, men även Vitargo, ett annan unikt kolhydrat som fungerar utmärkt för löpning. Kolhydraten påminner om glykogen (muskelenergi) till strukturen, vilket ger en snabb återhämtning och fyllda glykogendepåer på bästa möjliga vis.

En trend som kommer att stanna
Kosttillskott, funktionella drycker och proteinbars har under lång tid använts av utövare i många sporter, men de senaste åren har det blivit allt mer vanligt bland gemene man att använda sig av produkterna. Många tycker att det är ett smidigt sätt att få extra energi före och efter träning samt som ett komplement till sin vanliga kost. En proteinshake kan vara en ersättning för att man kanske inte får i sig protein direkt efter träningspass eller kanske ett mellanmål för att boosta träningen. Det är inte bara en trend som har kommit utan definitivt en kategori som är här för att stanna.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras