Nytt löpband sätter individen i fokus

Nytt löpband sätter individen i fokus

Löpare behöver inte längre en fysisk löpcoach för att få personlig träning. Företaget Qicraft distribuerar numera Technogyms senaste löpband ”MyRun” på svensk mark. Löpbandet ger en personlig träningsupplevelse, men mer lättillgängligt, i hemmet.

– Jag ser inget annat löpband som är lika personligt. Det går att använda en app som gör att löpare kan anpassa träningen utifrån sina behov. De får en egen löpcoach i hemmet, säger Qicrafts marknadschef Brian van den Brink.

Technogyms nya löpband är riktat mot individanpassad löpträning. Det är fullt möjligt att enbart springa på löpbandet, men det ges även chans att ladda ner träningsappen ”MyRun” till iPads. Löparen kan koppla ihop sin iPad med löpbandet, vilket möjliggör olika typer av funktioner för ökad träningskvalité. Det kan leda till förbättrad löpteknik.

– Appen är lite av en personlig löpcoach som kan analysera användarens löpsteg, hur många steg som tas per minut, steglängd, samt rörelsemönster och ger utifrån det rekommendationer i realtid för att löparen ska hitta en optimal stegfrekvens utifrån den personliga farten. Det går på det viset att utveckla löptekniken. Vi hoppas även på att få appen till android-tabletter snart, säger van den Brink och fortsätter:

– Löpbandet är dessutom framtaget av löpare på elitnivå. Technogym sponsrar OS, vilket gör att alla OS-atleter tränar på företagets utrustning i OS-byarna. Det är därför bra löpare och kunnigt folk från idrottens värld som har varit med och tagit fram det här löpbandet.

Spring favoritrundan inomhus

Träningsappen går även att använda för att ta med en utomhusrunda till löpbandet. Löparen kan sätta igång appen under ett joggingpass i skogen, vilket gör att appen läser av slingans banprofil och möjliggör ett nästintill identiskt löppass på löpbandet.

– Appen räknar ut banprofilen, anpassar lutningen och så vidare, vilket gör att det går att träna på banprofilen inomhus. Det kan vara bra, när man exempelvis ska träna inför ett speciellt lopp.

Qicraft säljer även träningsprodukter till gym, hotell och kontor, vilket gör att löpare kan plugga in sin iPad på arbetsplatsen eller semestern för att genomföra sitt eget joggingpass.

– Människor vill ha sin träning, sin statistik och sina inställningar. Det ska vara smidigt att plugga in paddan på exempelvis ett hotell och sedan köra samma träning som i hemmet.

Löpbandet ska vara en accessoar

MyRun är även designat för att fylla en funktion i människors hem. Löpbandet ska inte behöva flyttas undan, när det vankas festligheter i hemmen. Det ska smälta in i omgivningen.

– Löpbandet har vunnit ett par olika designpriser runtom i Europa. Det är viktigt att bandet passar in i hemmiljöer, hotell och liknande. Det ska vara en snygg accessoar. Människor ska inte behöva plocka undan bandet när det kommer gäster, avslutar han.

 
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.