Nya supersulorna vandrar in i Sverige

Nya supersulorna vandrar in i Sverige

Weightsoles är en viktad sula som ger dig helt nya förutsättningar att nå dina träningsmål. Använd viktsulorna när du vill vara aktiv i din vardag eller få ut mer av din träning.

FAKTA Active Brands Group AB

Är ett internationellt distributionsbolag med fokus på högkvalitativa produkter relaterade till hälsa, idrott och medicin.
www.activebrandsgroup.se

– Med det här träningsredskapet kan du träna var och när som helst. Det är bara att byta ut de vanliga sulorna i dina skor till ett par Weightsoles och du sätter i gång träningen så fort du börjar gå, säger Peter Hedström(bilden), VD och ortopedtekniker för Active Brands Group som är global varumärkesägare för Weightsoles.

Hur fungerar det?

Den patenterade konstruktionen skapar en jämn fördelning under foten. Det unika viktmaterialet ökar effekten på grund av dess placering under kroppen. Det i sin tur höjer arbetsbördan när du rör dig och därmed ökar också kalori- och kolhydratförbränningen, uthålligheten och muskelstyrkan. Weightsoles håller fot, fotled, knä och höft i en rakare linje för maximal prestationsförmåga. Eftersom kroppens tyngd hamnar under fötterna används motståndet till rörelserna utan att orsaka onödiga belastningsskador.

Weightsoles passar alla aktiviteter där foten lämnar marken!

– Vår produkt kan användas av alla. Du kan träna på kontoret bara av att gå till och från kopieringsapparaten, när du går ut med hunden, tar en powerwalk, springer eller utövar lagsporter som fotboll och ishockey. Så gott som alla aktiviteter där du lyfter foten från marken ger en effekt. Om vi tar en ungdom som tränar tennis till exempel. Hen kör delar av sin träning med Weightsoles i tennisskorna. Inför match tar hen av sig viktsulorna och får en ”lättare känsla” och snabbare muskelrespons. Det är ett annat sätt hur du kan använda vår produkt för att öka prestationen, säger Peter Hedström.

Men det var så här allting började. Dr Ken Sylvester från Portland, Oregon i USA var inte mycket för att träna men gillade att promenera. Han funderade på hur promenaderna skulle kunna göras effektivare. En dag klippte han ut materialet från skyddsvästarna som röntgenläkarna använder och placerade det i sina skor. Idén utvecklades, viktmaterialet byttes ut och den första viktsulan var ett faktum.

Hans vän Ron Stratten, som då var fystränare inom amerikansk fotboll, basket och friidrott blev eld och lågor över idén. Ron testade sulorna på sina aktiva under träningarna. Effekten kom snabbt. På bara några veckor ökade hans team sin prestationsförmåga i styrka, snabbhet och uthållighet.

– Vi är glada över bredden på alla åldrar som köpt Weightsoles. Det var något vi hoppades på och det visar verkligen att den passar de flesta och är lätt att använda vare sig man är jobbar, är på skolan eller på fritiden, avslutar han.

FAKTA Så här säger forskningen
Produkten är framtagen och utvecklad i USA. Svenska standardiserade och forskningsbaserade fysiologiska tester visar följande resultat, upp till:

• 23,3% ökad förbränning av kolhydrater

• 20,6% ökad syreupptagning

• 11,6% ökad kaloriförbränning.

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.