Nya sköna träningsytor på Friskis

Nya sköna träningsytor på Friskis

Friskis&Svettis Stockholm möter hösten med massor av nya fräscha kvadratmetrar. Det finns större plats för träningsfavoriterna och utrymme för flera nya roliga pass – som Indoor walking och Cirkelgym.

När du kliver in på Friskis&Svettis Annexet Rörelse&Ro Sankt Eriksgatan på Kungsholmen, möter du en avspänd atmosfär med träning i form av bland annat Yoga, Ki balans och Ryggjympa.
Anläggningen har även massageterapeuter och en kiropraktor.
Nu öppnar man dörrarna till hela 200 kvm till, med plats för både nyheter och populära befintliga träningsformer.
– Vi har fått en ny träningsyta och ett extra våningsplan. Det ger oss plats att kunna erbjuda fler typer av träning och även en extra hall med cirkelgymutrustning, berättar Platschef Lars Björndahl.
Även väntytan har blivit större, perfekt för den som vill sitta ner en stund både före och efter träning.

Nya träningstyper
– Vi ser en stor efterfrågan på träning för både kropp och själ. Många vill ha mental avkoppling samtidigt som man får fysisk träning. Jag tror att allt fler ser på träningen som mer än att bara jobba sig trött. Med större lokaler har vi nu också plats för nya typer av pass som många är nyfikna på, till exempel Indoor walking och Cirkelgym. Jag märker ett sug efter nyheter och många av de som går på Friskis&Svettis är klart medvetna om vad som är på gång när det gäller träning, berättar Lars.
För den som letar extra motivation, då finns det flera sätt att komma igång på Friskis &Svettis Stockholm.
– Har man fastnat och behöver lite inspiration, då är ett bra tips att anmäla sig till kursen Formtoppen Nystart. Annars är
ett bra råd omväxling, att utmana sig själv och testa ett nytt pass, tycker Lars.

Friskis&Svettis på Södermalm
Friskis&Svettis Hornstull, på Långholmsgatan, har byggt ut och renoverat.
– Vi har totalrenoverat över 500 kvm. Gymmet är utbyggt och har nu en stor yta med spännande möjligheter för funktionella
övningar samt en av höstens nyheter, Cirkelgym, berättar Liv Bivall Röse som är Platschef.
För den som vill komma igång finns dagliga baspass på varierande tider på Friskis&Svettis Hornstull.

Runt lunchtid finns det tillgång till barnpassning och då kan man träna Jympa, Styrketräning och påvissa dagar, även Spinning.
– Friskis&Svettis Hornstull är en fullskaleanläggning med en riktigt bra bredd på typer av pass. Tillsammans med det nya stora gymmet kan vi erbjuda pass och träning som passar de flesta, säger Liv.

300 kvm mer till City
Friskis&Svettis City håller på att bygga ut och beräknas bli klart i november, 300 kvm mer träningsyta tillkommer. Friskis&Svettis ligger på Mäster Samuelsgatan, vid Hötorget. Det här är en av stockholmsföreningens äldsta anläggningar,
som i över 30 år haft fulltecknade lunchpass för träningssugna city-stockholmare.
Utbudet är brett med gruppträning som till exempel Yoga, Step, Danspass och Styrketräning.
I november är hela entréplanet renoverat och anläggningen utbyggd för att ge ännu fler träningsmöjligheter.
– Vi satsar på nya typer av träning, stor gymlokal och många funktionella träningsytor. Bland annat kommer man att kunna träna nyheten Indoor walking, berättar Platschef Catarina Tapper som även är instruktör för den nya träningspasset.
– Jag rekommenderar verkligen de träningspassen, de ger en lyckokänsla som sitter kvar hela dagen!

Cirkelgym
En gruppträning som bygger på uthållig styrka och som bonus ger konditionsträning. Maskinerna skiljer sig från vanliga gymmaskiner genom sin enkelhet. Utöver maskinerna fi nns andra arbetsstationer, exempelvis plankan, utfall med vikt, hopprep osv. Principen är träna 45 sekunder, växla station 5 sekunder. Stationerna är väl sammansatta så att man jobbar igenom hela kroppen. Ledaren engagerar och coachar på individnivå. En effektiv muskeluppbyggande träning som ger en rejäl genomkörare på under en timme. Du kan träna Cirkelgym på Friskis&Svettis Hornstull, City och Annexet Rörelse&Ro.

Indoor walking
– ”svävande jogg”
Du kan välja mellan nivåerna bas, medel och kortpass. Kliv upp på ”walkern”, ta tag i ett styre och börja jogga. Du jobbar här i en upprätt ställning, stående på något som liknar skidor. Känslan blir något av att jogga svävande – i uppförsbacke. Det här är en enkel konditionsträning som är skonsam för kroppen, men ändå gör dig ordentlig svettig och genomtränad. Du tränar din hållning, balans och bålstyrka. Belastning och tempo varieras under träningspasset. Du kan träna Indoor walking på Friskis&Svettis City och Annexet Rörelse&Ro.

IF Friskis&Svettis Stockholm
08-429 70 00 www.sthlm.friskissvettis.se
F&S Stockholms anläggningar: 14 anläggningar.
Öppettider: Varierar mellan anläggningarna mellan 06.30-22.45 på vardagar samt 08.30-20.45 på helger.
Kort: Årskort, säsongskort, månadskort, dagkort, dagkort för seniorer & tonåringar, Råcksta/Skarpnäckskort, Träna ute, FaR-kort, Öppna dörrar (för dig med fysiskt funktionshinder), Tvåföreningskort, Juniorkort.
Medlemskap: 100 kr per kalenderår.

Träningsformer
Jympa/Gruppträning: Start, Bas, Medel, Intensiv, Puls, Ki box 1 och 2, Core, Core bosu, Station, Cirkelfys, Skivstång, Skivstång kondition, Aerobics och Aerobics dans, Step 1 och 2, Ki balans, Yoga 1 och 2, Danspass, Dans afro, Dans senior, Rygg, Mamma baby, Senior, Öppna dörrar, Familj.
Juniorjympa: Junior (7-12 år)
Spinning: Intro, Start, Bas, Medel, Spinnpuls, Berg, Fri, Långpass, Spinnpuls intervall och Intensiv.
Styrketräning: Grundintroduktion, Fortsättningsintroduktion och Avancerad instruktion, tillgängliga instruktörer, seniorgym.
Träna ute: Jogging, Cross, Cross stav, Stav, Inlines.
Friluft: Vandring, Kajak, Långfärdsskridskor.

Övrigt utbud
Träningscoach: Träningscoacher hjälper dig att nå dina träningsmål.
Barnpassning: Ja, på vissa anläggningar.
Massage: Ja, på vissa anläggningar.
Konditionstest: Tränar du på rätt nivå, vet du din kapacitet och hur du tränar på bästa sätt? Konditionstestet genomförs av en testledare som testar din kondition, går igenom hur du tränar idag och vilka mål du har.
Bastu: Ja.
Solarium: Ja, på vissa anläggningar.
Kurser: Formtoppen, Formtoppen Golf, FormtoppenNystart, FaR, Gravidträning, Röris & Miniröris.
Servering: Ja, på F&S Kungsholmen. Möjlighet att köpa dryck och frukt på övriga anläggningar.

Företagsanpassade tjänster
F&S Stockholm är en erfaren partner när det gäller hälsa, med ett komplett utbud av tjänster som t.ex.
hälsobokslut, aktiv konferens, föreläsningar och kurser.

IF Friskis&Svettis Stockholm är Sveriges största idrottsförening med över 62 000 medlemmar och 1 300 ledare, instruktörer och värdar som engagerar sig ideellt i föreningen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras