Nya distanser i Stockholms största MTB-lopp

Nya distanser i Stockholms största MTB-lopp

CYKLING. I maj är det dags för Stockholms största mountainbikelopp – Lidingöloppet MTB. För tredje året i rad arrangeras det natursköna mountainbikeloppet som i år utökas med tre nya distanser.

Lidingöloppet MTB


När:
2 maj 2015

Plats: Lidingö, Stockholm

Klasser:
Lidingöloppet MTB 63 km vuxna, tävlingsklass/motionsklass
Lidingöloppet MTB 23 km vuxna, motion
Lidingöloppet MTB 23 km tävling för ungdomar mellan 11-18 år
Lilla Lidingöloppet MTB 3,5 kilometer för barn mellan 6-11 år

Ingår i loppet:
Alla deltagare får medalj, goodiebag, måltid och dryck efter målgång. Utöver det finns vätskekontroller längs banan, servicemöjligheter före och efter loppet, bevakad cykelparkering samt möjlighet till dusch och massage efter målgång.

För de som deltar i Lidingöloppet MTB 63 kilometer ingår även en naprapatbehandling att utnyttja före eller efter loppet hos Access Rehab.

Boende och logi:
Gratis boende kommer finnas på Vittra skola ute på Lidingö.

Anmälan och mer information: lidingoloppetmtb.se

Cykeltrenden fortsätter att växa och allt fler väljer att anmäla sig till mountainbikelopp. Den 2 maj 2015 arrangeras Stockholms största mountainbikelopp, Lidingöloppet MTB. Antalet deltagare har ökat för varje år och i maj tillkommer tre nya lopp: 23 kilometerloppet motion, Lilla Lidingöloppet MTB 3,5 kilometer för barn mellan 6-11 år samt en tävlingsklass för ungdomar på 23 kilometer.

– Många uppskattar att träna i naturen, men det är inte alla som har möjlighet att löpträna. Att cykla ger bra med träning samtidigt som det är skonsamt för kroppen, säger Sandra Jansson Bröms, projektledare, Lidingöloppet MTB.

För de motionärer som vill prova på ett MTB-lopp för första gången, eller som vill ha en mjukstart på MTB-säsongen är det nya motionsloppet 23 kilometer perfekt.

– Eftersom Lidingöloppet MTB arrangeras tidigt på säsongen tror vi att den nya distansen kommer att uppskattas. Loppet har lite färre tekniska partier än huvudloppet på 63 kilometer, men banan är lika vacker och bjuder på fart, backar och slingrande stigar.

MTB för hela familjen
Förutom Lilla Lidingöloppet MTB för barn mellan 6-11 år, arrangeras även ett knattelopp för de minsta barnen.

– Lidingöloppet MTB ska vara ett evenemang där hela familjen kan delta. För oss är det viktigt att erbjuda flera lopp som passar alla typer av motionärer. Förutom att det blir en riktig cykelfest i banorna finns flertalet aktiviteter på arenan. För de mindre barnen finns exempelvis möjlighet att cykla inne på arenan och testa på en hinderbana.

Hur förbereder man sig bäst inför ett MTB-lopp?
– Det är bra att man testar sin utrustning och vågar cykla i branta nerför- och uppförsbackar. Sedan har vi en träningshelg den 10-12 april samt 24-26 april ute på Lidingö. Under helgen blir det föreläsningar och träningspass som kommer att ta din cykling till en ny nivå!

Mer information om MTB-träningshelgerna hittar du här.
För anmälan och mer information om Lidingöloppet MTB, klicka här.

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.