Ny undersökning: Här är maten vi vill äta mer av

Ny undersökning: Här är maten vi vill äta mer av

Nu ska det inte bara smaka gott. Framöver kommer allt fler svenskar att välja svenskproducerad och ekologisk mat, i alla fall enligt den nya undersökningen från ViktVäktarna.

Det är inte bara våra smaklökar och näringsvärdet i råvarorna som kommer styra vad vi lägger i varukorgen framöver. Nu vill vi även försäkra oss om att maten är producerad på ett schysst sätt. I en ny undersökning svarade 1199 svenskar på frågan ”Hur kommer dina matvanor att förändras det kommande året?”. En tredjedel svarade att det kommer köpa mer svenskproducerad mat. Detta var särskilt tydligt bland dem som är 56-79 år där 37 procent uppgav att de kommer köpa mer svenskproducerad mat mot 32 procent av de som är 15-34 år.

Eko – trendigt bland unga
Den näst största förändringen svenskarna kommer att göra framöver är att köpa mer ekologisk mat. 29 procent uppger detta, och då främst de yngre (33 procent av de mellan 15-34 år uppger detta mot 23 procent av dem som är 56-79 år). Det är också fler kvinnor än män som kommer att prioritera ekologisk mat (33 procent av kvinnorna mot 25 procent av männen) mer framöver.

Skippar tillsatser
Undersökningen visar vidare att 19 procent av svenskarna kommer att prioritera mat fri från tillsatser mer, att 17 procent kommer att välja mer sockerfri mat och att 14 procent kommer att satsa på kravmärkt mat i större utsträckning än de gör nu.

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.