Ny teknik inom bröstdiagnostik räddar liv

Ny teknik inom bröstdiagnostik räddar liv

I Sverige får var nionde kvinna någon gång diagnosen bröstcancer, men tack vare tidig upptäckt kan de flesta bli friska. Som huvudsponsor för Rosa Bandet-kampanjen 2011 lånar Philips ut ett ultraljudsystem till Bröstcentrum på Södersjukhuset i Stockholm för att erbjuda senaste teknik inom området ultraljud.

Sedan 25 år tillbaka har Philips forskat inom bröstdiagnostik för att förbättra teknik, bildkvalitet och diagnostisering, en förutsättning för effektiv undersökning och för att kunna upptäcka cancer i tid. Därför lånar Philips ut den senaste versionen av ultraljudssystemet iU22 till Bröstcentrum på Södersjukhuset.

– Vi har bedrivit forskning specifikt inom kvinnors hälsa under lång tid, och därför känns det angeläget att medverka med vår teknologi inom ultraljudsområdet vid Bröstcentrum på Södersjukhuset, säger Graham Tranter CEO Philips Nordic.
Ultraljudssystemet har den senaste teknologin som bland annat innebär en optimal bildkvalitet för diagnostik och teknik för att utföra biopsier. Systemet ger möjlighet till användning av kontrast, elastografi och 3D/4D funktion som erbjuder undersökning av strukturer ur olika vinklar.
– Ultraljudssystemet har även en funktion som heter ”SmartExam” vilket innebär att ultraljudssystemet kommer ihåg varje steg i undersökningen och guidar användaren genom ett protokoll. Tekniken innebär att man sparar tid, till fördel för både patient och personal, säger säger överläkare Ariel Saracco på Bröstcentrum, Södersjukhuset.

Bröstcentrum Södersjukhusets bedriver forskning med kontrastförstärkt ultraljud för att se hur patienter diagnostiserade med bröstcancer svarar på medicinering före operation.
Ultraljudssystemet är dekorerat med ett av årets mini-kollektion av mönster i Rosa bandet-kampanjen som designats av Per Holknekt och Lena Philipsson. På plats vid överlämnandet fanns artisten Andreas Johnson, ambassadör för Philips Rosa Testet-kampanj.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.