Ny mötesplats för personer med diabetes

Ny mötesplats för personer med diabetes

Nästan en halv miljon svenskar har i dag diabetes. Många känner sig ensamma och oförstådda i sjukdomen. För att hjälpa varandra till ett bättre och friskare liv har Roche Diabetes Care startat bloggen Livet och diabetes.

– Bloggen ska göra det möjligt att dela med sig och ta del av andras historier. Det ska gå att känna igen sig, få tips eller inspiration kring till exempel vad som kanske är svårt för en själv, men är enklare för andra. Vi på Roche Diabetes Care vill vara nära och förstå våra kunder bättre, för att kunna ta fram produkter och lösningar som leder till ett så obegränsat liv som möjligt säger Anna-Karin Eskilsson, produktchef.

Roche Diabetes Care tog i början av februari efter, ett lyckat koncept i Norge, och startade bloggen, Livet och diabetes. Bloggen vänder sig främst till cirka 450 000 diabetiker i Sverige och fungerar som en mötesplats, där det bland annat går att utbyta erfarenheter och få inspiration om diabetesrelaterade ämnen. Företaget vill hjälpa personer med eller nära någon med diabetes i dessas vardag.

– Vi driver inte bloggen för att marknadsföra våra produkter. Vi har klivit utanför den zonen för ett större syfte. Vi vill finnas för våra kunder på ett annat sätt än genom bara produkter. Vi bjuder in alla som vill skriva och dela med sig av sina erfarenheter, tips och tricks och har bland annat även lagt upp olika recept på bloggen.

Bloggen är ett forum
Bloggen möjliggör för människor att berätta sin historia om hur det är att leva med sjukdomen. Det har till en början varit väldigt populärt.

– Vi har fått många förfrågningar från människor som vill skriva på bloggen. Vi är fortfarande lite i uppstartsfasen, men det är jättekul.

Det går dessutom att kommentera eller ställa frågor till de som bloggar via bloggens Facebook-sida. Det gör att det är lätt att interagera kring olika saker och ting. 

– Sjukvården var till en början lite orolig över att tappa kontrollen. Det finns ute på sociala medier en risk för att människor kan få tips om felaktiga metoder i kommentarsfält, då behandlingen av sjukdomen är individuell. Vi följer dock alla kommentarer, vilket ger mer kontroll än vad det finns i många andra sociala kanaler. Vi kommenterar och lotsar vidare till bland annat sjukvården där det behövs.

Fördomar i samhället
I dag finns det många fördomar i samhället kring vad sjukdomen innebär och hur det är att leva med diabetes. Bloggen kan därför även vara intressant för människor som vill få en nyanserad bild eller lära sig mer om sjukdomen.

– Vi vill bidra med kunskap om diabetes till samhället. Det finns mycket missuppfattningar och fördomar kring diabetes.

 

Bloggen hittar du här.

Text: Sebastian Pearson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.