Ny löparklocka med inbyggd musikspelare

Ny löparklocka med inbyggd musikspelare

I takt med att allt fler vill logga sin träning för att få ut maximalt av träningspasset fortsätter lanseringen av nya smarta prylar. I höst släpper TomTom sin nya GPS-klocka med inbyggd musikspelare som gör att du kan lämna din nuvarande musikspelare eller smartphone hemma.

Nu behöver du inte längre spänna fast en otymplig mobil på överarmen eller eller störas av sladdar som är i vägen. Med TomToms nya GPS-klocka får du tillgång till cirka 500 låtar direkt från klockan. Den nya klockan kommer med förinstallerade spellistor för löpning och en trettio-minuters Ministry of Sound mix där världens främsta DJs mixat ihop de bästa dans- och träningslåtarna från 2015. Andra spellistor kan enkelt laddas ned till TomTom Runner från iTunes eller Windows Media Player. Löparklockan är kompatibel med de flesta Bluetooth-headset.

– Vi vet att musik spelar en viktig roll för motivationen och förenklar och förbättrar träningen. Vår fjärde generation av GPS-löparklockor gör det nu ännu enklare för löpare att få ut mer av sin löpträning. Förutom en inbyggd pulsmätare, realtids GPS-information och aktivitetsmätning dygnet runt kommer löpare att kunna motiveras av musiken när de tränar, säger Corinne Vigreux, vd, TomTom.

TomTom Runner 2 har en inbyggd pulsmätare som gör det lättare att pulsträna, utan skrymmande bröstband. Multisportläget mäter både inomhus- och utomhusaktiviteter, inklusive löpning, cykling, simning, löpning på löpband, och träning i gym. GPS:en mäter såväl tid, distans och hastighet som tempo och kalorier i realtid.

– Jag har haft väldigt stor nytta av TomToms GPS-funktioner i min träning det senaste året. De har hjälpt mig att få ut mer av min löpträning. Att TomTom Runner nu kommer med en inbyggd musikspelare är intressant då jag själv under vissa träningspass springer med musik. Jag ser fram emot att slippa mobilen på dessa pass, säger Mustafa Mohammed (Musse).

Den nya inbyggda aktivitetsmätaren mäter steg, aktiva minuter, distans, kalorier och sömn under dygnets alla timmar. Olika målsättningar kan ställas in och mätas antingen dagligen eller veckovis, och resultaten visas i klockan eller i appen TomTom MySports. Användare kan ladda upp statistik via MySports appen. Statistiken kan även synkas med andra populära tjänster så som TomTom MySports, RunKeeper, Nike + med flera.

TomTom Runner Cardio +Music kommer att finnas ute i detaljhandeln och på www.tomtom.com/fitness i oktober för 2,399 kr. 

Text: Redaktionen

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.