Ny inomhusarena för skidåkning planeras i Stockholm

Ny inomhusarena för skidåkning planeras i Stockholm

En ny inomhusarena för skidåkning planeras för närvarande byggas i Bålsta utanför Stockholm. Byggstart är planerad till 2013 och 2015 ska allt stå klart för öppning.

 

Skipark360 inleder ett samarbete med NCC för att projektera en anläggning för inomhusskidåkning i närheten av Stockholm. Arenan ger motionärer och elitidrottare nya förutsättningar att utöva och träna utförsåkning, längdåkning och skidskytte inomhus, året runt. Anläggningen planeras bli en av Sveriges högsta byggnader, ett landmärke genom sin arkitektur och en del av en ny aktivitetsdestination.

Den geografiska platsen är för närvarande Håbo Kommun, Bålsta. Man kör av första avfarten på E18 från Stockholm och direkt till vänster ligger den mark som är aktuell. Valet av platsen utgörs av den goda infrastrukturen, E18, nära till Arlanda flygplats, tågstation för fjärrtåg samt pendeltåg från Stockholm. Genom att välja denna plats är det över tre miljoner människor som når destinationen med en timmes bilresa.

Skipark360:s affärsidé är att erbjuda en komplett året-runt-destination för inomhusskidåkning. Anläggningen omfattar bland annat en 700 meter lång inomhusbacke med 160 meters fallhöjd, en längdåkningstunnel på 3,5 kilometer och en arena för skidskytte, konståkning och bandy. Kapaciteten för antalet besökare samtidigt ska vara 1 500 längdskidåkare och 3 500 alpina åkare. Publikkapaciteten för skidskyttearenan planeras bli 6 000 personer.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.