Ny dejtingapp för träningsglada singlar

Ny dejtingapp för träningsglada singlar

På jakt efter en partner som gillar att träna minst lika mycket som du? Nu kan det bli lite lättare att hitta den rätta, i dag lanseras nya dejtingappen Sprinter.

Den vetenskapligt bevisade Köhler-effekten visar att en träningskompis ökar din motivation med över 100 procent. Det har Björn Borg tagit fasta på genom att göra det möjligt för människor att hitta likasinnade partners genom Sprinter. Appen har hämtat sin inspiration från dejtingappen Tinder, vars grundfunktioner har finjusterats.

– Målet med Sprinter är att hjälpa dig att hitta en ny träningspartner som delar dina ambitioner och intressen. Man presterar bättre som ett team än vad man gör ensam, säger Jonas Lindberg Nyvang, Marketing Director på Björn Borg.

Sprinter låter dig lista dina favoritaktiviteter, och för att maximera fitness-inspirationen kan appen kopplas till Facebook och Instagram för att dela foton och träningsvideos. Användare kan dela eller swipea för att finna motivation, och när man funnit en match är det bara att mötas upp och utmana varandra att nå ett satt träningsmål. Det även möjligt att bjuda in vänner och följa deras fysiska aktivitet. För de som behöver lite extra motivation kickstartar Sprinter varje delmål genom motiverande och engagerande notifications.

Sprinter är kopplat till Apple Health Kit – en app som summerar resultat från alla andra fitnessappar på din iPhone. Medan du tränar registrerar Sprinter din aktivitet och översätter den till ”fuel” på ditt konto vilket behövs för att låsa upp nyckelfunktioner i appen, så som att bläddra mellan andra användare och skicka direktmeddelanden. Kort sagt – användaren måste hålla sig aktiv för att fortsätta använda appen. 

Sprinter är gratis och tillgänglig för iPhone från och med i dag.

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.