Ny bok om vår fascinerande hud

Ny bok om vår fascinerande hud

I Helena Nybloms nya bok Vägen till friskare hud finns det tips på hur du bäst sköter om din hud, som i bland kallas din kropps spegel.

I Vägen till friskare hud beskriver läkaren Helena Nyblom hudens uppbyggnad, funktion och åldrande. Fokus ligger på vad man själv kan göra för att ha god hälsa och få en frisk och vackrare hud efter sina egna genetiska förutsättningar.I boken ges tips på hur vi tar hand om vår hud på bästa sätt, vad vi bör äta, hur farlig solen är och vilken hjälp finns som råder bot på akne, eksem och psoriasis.

Vår hud har alltid fascinerat. Redan på de gamla egyptiernas tid sägs det att Cleopatra badade i mjölk för att få vackrare hy. Men huden är också vårt största organ med många viktiga uppgifter. Ur ett holistiskt hälsoperspektiv betyder huden mycket, eftersom den avslöjar allt från hormonrubbningar och skador på organ till själslig hälsa. Modern forskning har visat på nya spännande och viktiga funktioner för huden. Självklart påverkar även gener och livsstil hudens åldrande.

Fokus i boken ligger på vad man själv kan göra för att ha god hälsa och få en frisk och vackrare hud efter sina egna genetiska förutsättningar. Medicinsk kunskap kombineras med estetisk hudvård. Den moderna forskningen presenteras så att den kan praktiseras i vardagen. Boken ger tips om vilka vitaminer, mineraler och fetter som bygger upp hudens struktur, vad som är den bästa anti-rynk-krämen och hur man kan påverka hudens förtidiga åldrande.

En läsvärd bok som förhoppningsvis får dig att ta hand om din hud, som betyder så mycket för ditt utseende och ditt välmående.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras