Ny app ger personlig träning

Ny app ger personlig träning

Bra träning som är både lättillgänglig och finns på plats där du helst vill ha den. Med MoveApp får du tillgång till de senaste träningstjänsterna och professionella instruktörer, direkt i mobilen. Som ett Spotify för träning, som grundaren Kent Orrgren uttrycker det.

 

Vårt behov av att röra på kroppen har aldrig varit större. Vi sitter oss sjuka på arbetsplatser, i bilen och hemma i soffan. Dessutom är vi mer stressade än någonsin tidigare och blir mer och mer överviktiga. 

– Människan är gjord för rörelse och vi behöver röra på oss dagligen. Precis som att vi borstar tänderna, lika naturligt borde det vara att röra på sig lite varje dag. Därför är det viktigt att träningen finns nära, då blir den av, säger Kent Orrgren, mannen bakom MoveApp som lanserades i augusti. 


Gedigen träningsbakgrund

Kent har länge varit intresserad av hur den nya tekniken kan användas för att digitalisera träningen och göra den mer tillgänglig för fler. Med sin gedigna bakgrund i träningsbranschen, där han bland annat varit vd för SATS Sverige i tio år, har han sett vikten av att tillgänglighet, kunskap och inspiration samverkar för att få fler att träna regelbundet och därmed må bättre. 

– Trender som online Personlig tränare, on demand-tjänster och bärbar teknologi är det som ökar snabbast just nu. Allt detta har jag velat ta med i appen, berättar Kent. 


En PT i mobilen

Genom att erbjuda en tjänst där användaren både får information, inspiration och blir involverad i innehållet, skapas både tillgänglighet och delaktighet. Användarna kan träna var, hur och när de vill, och samtidigt följa sina vänners utveckling. 

Inkluderat i MoveApp finns en mängd olika träningsformer såsom dans, core, yoga, löpträning, aerobics och styrkepass. Det går att välja mellan att köra veckoprogram, enstaka träningspass på upp till 60 minuter, eller enskilda övningar.  Alla pass är dessutom kvalitetssäkrade och leds av professionella instruktörer. 

– Utöver passen finns funktioner som GPS-tracking, träningskalender, personlig statistik och sociala delningsfunktioner. Och det är det som gör MoveApp så unikt, kombinationen av alla funktioner och den totalupplevelse du får av din träning, säger Kent.

Och marknaden verkar hålla med honom. Appen har sedan lanseringen i augusti ett stort antal nedladdningar, både för iPhone och Android. I dagarna släpps dessutom en gratisversion som komplement till premiumversionen som kostar 99 kr per månad. 


Ersätta gymkortet?

För en person som mestadels går på gruppträningspass på gymmet kan MoveApp helt ersätta det traditionella gymkortet, även om den mest troligt blir ett komplement till träningen som gör att man kan träna oftare, mer varierat och mer lättillgängligt. Passen kan enkelt ses på mobilen, surfplattan eller visas på en tv med hjälp av Apple TV eller Chromecast. 

– Vår ambition är att vara träningsbranschens Spotify. I MoveApp finns de senaste och kvalitetssäkrade träningstjänsterna på marknaden, avslutar Kent Orrgren. 

 

 

Text: Anna Adolfsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.