Nu lanseras magnesiumolja

Nu lanseras magnesiumolja

Magnesium är ett essentiellt mineral som kontrollerar över 350 enzymprocesser i kroppen. Nu lanserar Saltbutiken magnesiumolja, en oljeliknande saltlösning som appliceras direkt på huden.

Hälsoeffekter av magnesium

Magnesium hjälper att upprätthålla normal muskel-  och nervfunktion och kan lindra värk.
Magnesium spelar en viktig roll vid kalcium absorptionen och benuppbyggnaden.
Magnesium bidrar till att hindra förkalkning av kroppens mjukdelar.
Magnesium är essentiellt för hjärtat då det hjälper till vid muskelavslappning och bidrar till stadig hjärtrytm.
Magnesium är viktigt vid högt blodtryck då det hjälper till att utvidga blodådrorna.
Magnesium lugnar migränhuvudvärk.
Magnesium har en gynnsam effekt på många hudåkommor.
Magnesium bidrar till generell god hälsa.

  Magnesium är ett essentiellt mineral som måste fyllas på dagligen då kroppen inte lagrar mineralet. Nya rön visar att över 75 procent av befolkningen inte får tillräckligt med magnesium. Nackdelen vid oralt intag (tablettform) är att endast ca 50 procent kan tas tillvara resten går förlorat i matsmältningskanalen.

  Magnesiumolja
  Nu lanserar Saltbutiken magnesiumolja, en oljeliknande saltlösning som pumpas upp från Zechstein avlagringen i Norra Europa. Den finns på nästan två kilometers djup under markytan, utom räckhåll för alla föroreningar. Zechstein avlagringarna som bildades under jordens Perm tid, ca 250 miljoner år sedan anses innehålla den renaste form av magnesiumklorid som finns.  Magnesiumoljan har en koncentration av 31 procent magnesium klorid och är 100 procent naturlig. 10 sprayningar motsvarar 180 mg (60 procent av RDA) magnesium.

  Magnesiumoljan appliceras direkt på huden och masseras varsamt in där du har smärta eller stelhet.  Absorberas lätt och verkar direkt på cellerna i kroppen. Fyller på låga magnesiumnivåer orsakade av till exempel diet eller stress. Hjälper också till vid kalcium upptaget och är bra för muskler och leder. Passar både vuxna och barn.  

  Läs mer på saltbutiken.se

  Inga Kommentarer Ännu

  Lämna Ett Svar

  Din e-postadress kommer inte att publiceras.