Nu lanseras Bamses matkasse

Nu lanseras Bamses matkasse

Svårt att hinna laga mat i dagens fullspäckade schema? För många föräldrar är tiden knapp samtidigt som de vill ge sina barn goda matvanor. Nu lanserar City Gross Bamses Matkasse, en dunderlösning med barnvänliga recept och råvaror.

Bamses Matkasse innehåller färska kvalitetsråvaror och recept anpassade för både små och stora smaklökar och föräldrar med ont om tid. Målet är en klar måltid på 30 minuter. För att spara tid, utan att tumma på näringsinnehåll och kvalitet, levereras många färskvaror skalade, strimlade och tärnade. En genväg som inte påverkar smaken men gör att middagen kan ätas i lugn och ro innan barnprogrammen börjar. Fokus ligger på säsongens bästa frukt och grönsaker, kompletterat av färskt svenskt kött, fisk från hållbara bestånd och färsk svensk kyckling. Målet är att cirka 25 procent av råvarorna skall vara ekologiska.

– Vi är mycket stolta över Bamses matkasse, eftersom den både bidrar till roligare matlagning och mer matglädje i stressade barnfamiljer, säger Pontus Andersson, ansvarig för satsningen på City Gross, i ett pressmeddelande.

Recepten är korta och anpassade för att falla barn i smaken. Rätterna bjuder ofta på en tvist som väcker hela familjens matlust och ger ny inspiration. För att göra barnen delaktiga i köket innehåller varje recept en enkel uppgift lämpad för en minikock. Kassen innehåller dessutom roligt barnpyssel och ibland skickar världens starkaste björn med en överraskning.

Bamses Matkasse innehåller recept och råvaror för fyra middagar för fyra personer och kan beställas på citygross.se/matkassen och hämtas i valfri City Gross-butik för 599 kr eller fås hemlevererad för 649 kr till tre fjärdedelar av alla svenska hushåll.

 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras