Nu är Extreme makeover igång

Nu är Extreme makeover igång

Stadionkliniken och Hudläkargruppen drog tillsammans med Sporthälsa igång en tävling där vinnaren får göra om sig från insidan och ut. Vinnarna får blogga om viktnedgång och behandlingar under en tremånadersperiod för att komma på rätt köl med sin hälsa.

Projektet TotalMakeOver höll nyligen sin audition, och nu är de igång. 

–  Vi brinner för människors yttre och inre välbefinnande. Jag har verkligen båda rollerna här i min tjänst, säger Lillemor Hellqvist på Stadionkliniken.

– Det hycklas mycket om skönhetsbehandlingar, menar Katharina Lidvall, Leg. Sjuksköterska på Hudläkargruppen. Det finns yogamänniskor som vill visa utåt hur naturliga de är, men sanningen är den att även de går och tar behandlingar. Och det är okej, det är tillåtet. Du är inte en sämre människa för att du bryr dig om hur det ser ut, och den inre skönheten kan få hjälp på traven. Det hjälper självförtroendet och på sikt även självkänslan. Man säger att 60 är det nya 40 men då ska även det yttre kunna få hänga med, tillägger hon.


Margareta Frohm Nilsson berättar om Hudläkargruppens behandlingar.

Hudläkargruppen bjuder på kemisk peeling och fillerbehandling med produkter från Restylane. Hudläkarna gör en hudcancerscreening för att upptäcka farliga prickar som kan vara malignt melanom samt en miraDry behandling – en engångsbehandling mot armsvett, där man genom microvågor hettar upp och oskadliggör svettkörtlarna.

– Det här är en stor nyhet i Sverige med säkra och bra resultat. Till den som vill erbjuder vi även Coolsculpting – en metod där man fryser fettdepåer som kan vara svåra att bli av med genom träning och bra kost.

Stadionkliniken och Hudläkargruppen kallade tjugo av de sökande till denna audition där de fick bevisa att de är dedikerade i sin satsning. En viktnedgång sker inte i en handvändning, utan hårt arbete krävs.


Cecilia Ljung deltog på audition och vann en av platserna! Firar med jordgubbar.

Cecila Ljung var med och tävlade. Hon läste en artikel i Sporthälsa som kommer med Dagens Nyheter och kände sig genast träffad av budskapet.
– Just nu har jag både tid och lust att göra en förändring! Jag är duktig på att träna, men på senaste tiden har jag känt att jag behöver lite hjälp. Jag är så taggad, säger hon.
Och tillägger att hon redan var på banan, med en alldeles ny tandblekning. Och så har hon opererat ögonen så att hon inte behöver sina glasögon, som hon haft sedan hon var 10 år.
– Jag vill helt enkelt bli vackrare och lyckligare. Jag har en grundmotivation, så jag är säker på att jag inte kommer av mig igen. Det gäller bara att inte vara duktig i perioder, utan faktiskt hålla i träningen.

Fixar det estetiska
– De som sökte har ett stort intresse för träning, hälsa och skönhet. Att de är måna om sitt utseende, och vill se snygga ut. Vi är en av få kliniker som kan erbjuda allt inom både medicinsk och estetisk hudvård, säger Hudläkargruppens ägare Doktor Margareta Frohm-Nilsson.

Stadionkliniken bjuder på PT, muskelskanning av naprapat, massage, löpanalys, löpcoachning, yoga/pilates, läkarbesök och inspirationsföreläsningar.

–Träningen är på vår klinik på Valhallavägen, men en del pass är utomhus. Vi erbjuder allt inom träning, medicin och rehab. Vår grej är att det ska vara lätt att gå hela vägen från rehabträning till att kunna träna fullt ut med sin personlige tränare, säger Lillemor Hellkvist på Stadionkliniken.

Så, hur gick det då? På Stadionklinikens Instagram presenteras vinnarna. Förutom Cecilia vann även EvaLena! Grattis och lycka till på resan, önskar vi på Sporthälsa.

Text: Julia Kimell

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.