Nordic Gym: Produkter som belastar efter din kropp

Nordic Gym: Produkter som belastar efter din kropp

När du tränar på gym är det viktigt att du hittar maskiner som är bra på att isolera muskeln du vill träna och som samtidigt är skonsam mot skelett och leder. Därför vill vi på SportHälsa slå ett slag för svensktillverkade Nordic Gyms produkter.

Företaget Nordic Gym startades i Benny Erikssons garage för 33 år sedan i Bollnäs och har sedan dess successivt vuxit och levererat bra träningsutrustning till företag, landsting och gym runt om i landet.

Under de senaste åren har företaget vuxit och det tack vare att de tillverkar träningsutrustning av hög kvalité som är biodynamiskt utformade för att din kropp på bästa sätt ska kunna uppnå resultat.

–        Det viktiga när du tränar är att du får belastning efter hur din kropp är byggd. Eftersom vi ser olika ut i kroppen har vi jobbat väldigt hårt med att få så många inställningsmöjligheter som det bara är möjligt så att även den som lider av en knäskada ska kunna träna på maskinen, säger Nordic Gyms operativa chef Jennie Hammarström.

Tillskillnad från många andra tillverkare av träningsprodukter tillverkas Nordic Gyms produkter i Sverige och de kan därför komma så nära kundens behov som det bara går:

–        Våra trogna kunder får vara med i utvecklingsprocessen av våra produkter och tack vare utvecklingavdelningens närhet till kunden får vi snabb respons och kommer längre fram i utvecklingen av vårt segment. Vi utgår ifrån det grundutbud vi har men kan sedan anpassa träningsutrustning efter lokalerna, säger Jennie Hammarström till SportHälsa.

En av de senast lanseringarna från Nordic Gym är UX (You-Cross) som är en träningsprodukt i samma anda som företaget Och det är inte utan stolthet som Jennie Hammarström pratar om den senaste produkten:

–        Det är klart att jag är stolt över vad vi gör och framförallt UX som vi är väldigt stolta över eftersom den symboliserar vår nysatsning på produkter som är lättanpassade till lokalerna, lätt att rengöra och flexibelt kan förändras efter våra kunders kommande behov.

Joakim Kempe

SportHälsa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.