Njut säkert i sommar – få stenkoll på kondomer

Det finns många olika sorters preventivmedel, men kondomer är fortfarande det enda som skyddar både mot oönskade graviditeter och könsskjukdomar – och fortfarande det enda preventivmedlet för män. Lär dig mer om detta omdebatterade och bra skydd.

Kondomer har använts sen urminnes tider. I Egypen på 1300-talet före Kristus använde man djurhudar och tarmar som kondom. På 1500-talet tillverkades istället kondomer av linne och blindtarmen från svin för hand. De var alltså ganska dyra.

Men som tur var har mycket hänt sen dess.

I mitten av 1800-talet uppfanns vulkaniseringsprocessen, vilket ledde till att man kunde tillverka kondomerna av gummi. Något som sänkte priset rejält.

Idag finns det kondomer med räfflor, knottror, ultratunna och med olika smaker. Oavsett vad du föredrar går det att hitta kondomer för alla storlekar och tillfällen. Är du även ute efter ett preventivmedel utan hormoner, är kondom det perfekta alternativet.

Några festliga fakta om kondomer:

  • För att få bästa möjliga upplevelse, gäller det att välja rätt passform. Ju bättre passform – desto bättre sexupplevelse.
  • För att kunna förlänga akten och ’hålla sig’ längre, finns även milt bedövande kondomer. De ger möjlighet att fullt ut kunna utnyttja din potential, så ni båda kan få ännu mer njutning, utan att för den sakens skull minska vare sig begär eller upplevelse.
  • Det kan även vara en bra idé att använda kondom när man onanerar. Det är nämligen även ett sätt att träna på att sätta på den snabbt och enkelt, för att undvika för lång paus tillsammans med sin partner.
  • Det är inte bara storlekarna som skiljer, utan kondomer kan passa olika bra för olika personer, alltså är det bra att prova lite olika tills man hittar den perfekta modellen.
  • Köp helst på nätet. De kondomer som finns i affärer är oftast ganska lika, men på nätets sexbutiker finns det ett mycket bredare utbud av både storlekar, former och funktioner.
  • Nästan alla kondomer är behandlade med glidmedel, för att de inte ska skava utan ge en skön känsla för båda.
  • Vissa är allergiska mot latex, men idag finns även kondomer som är gjorda av plast.

Det finns helt enkelt tillgång till en massa olika sorter idag. Kondomerna blir bredare, smalare, tunnare, luktar inte gummi, smakar mer och vissa sägs även kunna förstärka ståndet.

Prova dig fram tills du har hittat det perfekta alternativet för dig. Hos Sinful.se finns något för alla – så hitta din favorit och njut säkert i sommar!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.