Vi på SportHälsa vill önska en god jul och det gör vi med två nyttiga recept på julgodis.
Jonas Coltings cocosbollar
Cocosa kokosfett (burk med grön etikett, finns i hälsokostaffär)
Dadlar; ta ur kärnan
Valnötter, mandlar, pekannötter, blanda efter behag och smak
Pumpakärnor
Kokosflingor, både i smet och som garnering
Ekologisk kakao
Finmalet kaffe på nyrostade bönor
Fördela ingredienserna efter behag och mixa i en matberedare så att det blir en blandad och finfördelad deg. Baka ihop lagom stora bollar och rulla avslutningsvis i kokosflingor för det perfekta resultatet!
Alla ingredienserna har ett suveränt hälsovärde och den här kokosbollen kan ätas både som mellanmål, fika eller i samband med träning.
Anna Skippers marsipankulor
200 g mandel
1 – 1,5 dl honung
1 msk Cocosa Cocosolja
Gör så här:
Skålla och skala mandeln.
Mal mandeln fint i en kvarn eller mixa den i en hushållsmixer. (Finns även färdigmald att köpa i hälsokostaffären.)
Tillsätt honungen och cocosfettet och mixa tills en slät massa bildas.
Sedan är det bara att låta fantasin flöda och göra dina egna marsipangodisar till jul.
www.skippersmart.se