Njut av en infraröd bastu – i vilket utrymme som helst

Njut av en infraröd bastu – i vilket utrymme som helst

En helare för hälsan, en guldbiljett till avkoppling och mycket svett per krona. Vi har tidigare skrivit om de många hälsofördelarna med en infraröd bastu, men den har även fler fördelar.

FAKTA Luxway infraröd bastu

Kostar mellan 10 000 och 25 000 kronor beroende på storlek och vilket träslag man väljer på sin modell. Levereras komplett i byggsats med högtalare, stereo, komplett belysning samt ljusterapi. Du som bor i lägenhet behöver inget särskilt tillstånd för att installera den.
https://www.luxway.se/se/

Läs mer: 6 skäl att välja en infraröd bastu


– Du kan installera den i vilket utrymme som helst. Det behövs inget våtutrymme eller ventilation eller ens tillåtelse från hyresvärden. De flesta av våra kunder bygger ihop sin bastu på egen hand, enkelt och snabbt eftersom golv, väggar och tak är färdiga för montering. Så fort du satt stickkontakten i vägguttaget kan du börja basta, säger Lars Lundborg på Luxway Nordic i Göteborg.

 

Luxways kunder har ibland stora krav – det finns inga begränsningar när det gäller storleken. Just nu har de 200 massageställen, gym och span som hyr ut tider med deras infrabastur. Lägg till alla de simhallar, hotell och gym som bygger sina egna infrabastur med deras teknik. Den största av dem alla finns i Bromölla simhall.

 

Men åter till hälsan. Den infraröda bastun vårdar både hud och stela muskler och leder. Värmen gör det enkelt att koppla av och som följd stressar du av och stärker immunförsvaret när svettningen rensar kroppen.

 

– I en infrabastu svettas du mer än i en traditionell, eftersom värmevågorna går på djupet av kroppens vävnader. Det är stor njutning att sitta i en halvtimme eftersom du kan andas normalt i den behagliga värmen. Får du tråkigt kan du till och med ta in en iPad och se på film!

 

En infraröd bastu värmer inte luften utan värmer istället dig och omkringliggande material som ger en djupgående svettning. Energikostnaden för en bastu med infraröd värme är därför en tredjedel i jämförelse med traditionellt bastuaggregat: Omkring 1 krona per timme för en tvåpersonersbastu. Mycket svett till liten kostnad och med en snabb uppvärmning på 2-10 minuter. Därför lockas allt fler verksamheter till att gå över till tekniken. Det går att spara stora summor – speciellt för de som alltid har bastun igång.


– Det är många som inte gillar en vanlig bastu med den höga temperaturen i luften. En infrabastu passar både de som tycker det är svårt att andas i höga temperaturer och de gamla inbitna bastubadarna. Ni får gärna komma på en provsittning i vårt trevliga sparum, avslutar Lars Lundborg som är på jakt efter lokal till bastubutik även i Malmö och Stockholm.

 

I butik har de även inframadrasser med ”het sten-terapi ”. Madrassens översta skikt består av som i samverkan med infravärmevågorna ger en varm sten-terapi. Det finns också infrauppvärmning för uteplatsen både hemmavid och i offentliga miljöer.


Text: Julia Kimell
Foto: Luxway

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras