Nio av tio tjejer tränar minst en gång i veckan

Nio av tio tjejer tränar minst en gång i veckan

Träning är en stor del av vardagen för unga tjejer. Nio av tio tjejer tränar minst en gång i veckan. Det påvisar en marknadsundersökning som Nike gjort tillsammans med VeckoRevyn och deras läsare.

I Nikes och VeckoRevyns undersökning ställdes frågan “Hur ofta tränar du?” till 870 VeckoRevynläsare. 64,4% svarade 3 gånger i veckan eller mer och 25% svarade 1-2 gånger i veckan.
– Undersökningen bevisar något vi vetat länge, nämligen att träning är en folkrörelse bland unga tjejer i Sverige. Detta har vi bland annat sett vid The Nike Blast, nordens största träningsevent som är fullbokat varje år och med rekordantalet 2.000 deltagare nu till helgen, säger Jeanette Francke, PR-manager Nike Nordic.

VeckoRevyn stämmer in:
– Vi har verkligen sett ett ökat träningsintresse bland våra läsare och därför har vi valt att satsa extra på just träning och hälsa. Bland annat har vi knutit till oss den personliga tränaren och bloggaren Sofia “PT-Fia” Sjöström.

I undersökningen hamnade gruppträning högst bland svarsalternativen på frågan “hur tränar du helst?” och “vilken träningsform föredrar du?”. Undersökningen visade dessutom att över 85% aldrig tränat med PT, men 77% gärna skulle vilja pröva men har inte råd.
– Det kan såklart innebära att träningsappar som påminner och motiverar inför och under träning blir allt viktigare framöver, fortsätter Jeanette Francke.

Nikes egen app NTC (Nike Training Club), utvecklad av Marie Purvis, personlig tränare i Portland USA, är en komplett träningsapp för hela kroppen med över 60 träningspass.
– I mitt arbete som personlig tränare märktes behovet av ett hjälpmedel för att finna kontinuitet i träningen men även för att få variation i träningspassen och säkra att övningarna görs på rätt sätt. NTC har över 90 olika övningar som kombineras i olika program. För varje övning finns en videoupptagning där några av världens största kvinnliga atleter (Maria Sharapova, Allyson Felix m.fl.) visar hur övningen ska göras, säger Marie Purvis som utvecklat NTC.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras