Nico Lundholm, 68 år och bodybuilder

Nico Lundholm

Nico Lundholm från Umeå tog nyligen en tredjeplats på EM i Bodybuilding i spanska Santa Susanna. Och det är bara en sak som skiljer Nico från de flesta andra kroppsbyggarna – nämligen åldern.

I gårdagens TV4-nyheter intervjuades 68-åriga bodybuildern Nico Lundholm som tog en tredjeplats på EM i Bodybuilding i spanska Santa Susanna.

– Det är en livsstil det här, jag utför det för att må bra. Men jag tränar inte så hårt nu, jag kör ungefär 4-5 gånger i veckan, säger Nico Lundholm till TV4.
 
Nico Lundholm är nöjd med att vara pensionär eftersom han får mer tid till sporten som han började med för ungefär 30 år sedan. Förra EM blev det vinst, men han är nöjd med årets tredjeplats i den lite hårdare konkurrensen. Nico hoppas att fler äldre vill ta tag i sin träning eftersom man mår mycket bättre av fysisk aktivitet. Och hans tips är att inte gå ut för hårt.

– Du behöver inte ut och springa, ut och gå bara. Börja med en halvtimme och öka på till 45 minuter, men inte mer än en timme, säger Nico Lundholm till TV4.

Se klippet från TV4 här

Läs mer: Bästa tipsen för att komma igång med träningen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.