När färdigrätter är bra för din hälsa – 4 skäl att fira Frysrättens dag

Artikel i samarbete med Paulúns

Det finns alltid något att fira, som idag då det är Frysrättens dag. Här ger vi dig flera goda skäl varför du med fördelar ska njuta av maten som fått oförtjänt dåligt rykte.

Att fira Frysrättens dag kanske låter motsägelsefullt när du är mån om din hälsa? Ja, de flesta kanske inte huvudsakligen kopplar frysrätter till träning och hälsa. Tvärtom skulle många aldrig ens kolla åt frysboxen med färdigrätter eftersom de är säkra på att de är extremt onyttiga.

Detta är i många fall baserat på fördomar och myter. Frysrätterna har utvecklats enormt mycket ur både smak- och näringssynpunkt de senaste åren (även om det såklart finns undantag). Och faktum är att det faktiskt kan finnas en hel del goda skäl till att äta frysrätter då och då. Här förklarar vi varför.

Hur färdigrätter kan vara bra för din hälsa – 4 skäl att fira Frysrättens dag

1. Mindre stress och mer tid

Den främsta anledningen till att välja färdigrätter är att du spar tid. Istället för att stressa med att laga en komplett måltid behöver du bara värma den färdiga maten. Det betyder att du får mer tid att till exempel träna, umgås med familjen eller kanske bara koppla av.

2. Fryst mer näring

En vanlig myt är att fryst mat skulle innehålla mindre näring. Faktum är att det snarare är tvärtom, eftersom du på sätt och vis stannar tiden när du fryser in ett livsmedel. Med andra ord bevaras faktiskt ofta mer näringsämnen när den blir fryst, vilket krossar myten om att fryst mat skulle vara tom på mineraler, vitaminer och andra hälsosamma ämnen.

3. Minskat matsvinn

Ska du bara laga mat till dig själv? Det innebär ofta att du behöver köpa onödigt mycket ingredienser eftersom de flesta varorna inte finns i tillräckligt små förpackningar. Det ökar risken för att de blir gamla och så småningom hamnar i soporna. Med en färdig frysrätt slipper du det problemet.

4. Lätt att få i dig grönt

Nu finns det såklart bättre och sämre alternativ bland frysrätterna, men många av dem innehåller faktiskt rejäla mängder grönsaker. En hel del är dessutom vegetariska. Om du i vanliga fall har svårt att få i dig tillräckligt mycket av de gröna godsakerna kan det vara ett enkelt och gott sätt att öka intaget på.

Paulúns nya Superpasta

Ett bra exempel på färdigmat för dig som är mån om din hälsa är Paulúns nya Superpasta. Där hittar du råvaror med både högt näringsvärde och fantastisk smak. I just den här pastarätten har vi grillat aubergine och halloumi som vänts ned i en mustig tomatsås med chili, chermoula, basilika och oregano. Den spänstiga pastan är gjord av sötpotatis, linser, bovete och råris. Dessutom är rätten fullproppad med allt det goda som inte syns – mineraler, fiber och protein. Men helt utan tillsatser, tillsatt socker, tomma kalorier eller annat du inte behöver

”Paulúns – bara bra mat helt enkelt!”

Frysrättens dag
Maria Norrving, Gastronomisk utvecklare i Paulúns Hälsoråd.

Paulúns hälsoråd – En garant för riktigt god och hälsosam mat

Visste du att bakom varje Paulúnsprodukt finns ett hälsoråd som ser till att hela sortimentet lever upp till höga krav på både smak, näring och rena råvaror? För att få till det krävs kunskap, mängder av kunskap. Därför består Paulúns hälsoråd av våra vassaste specialister, med näringsexperter, dietister, gastronomiska utvecklare och produktutvecklare i spetsen. Deras arbete gör att vi kan ta fram riktigt bra produkter som både smakar och gör gott.

▶︎ Läs med om Paulúns produkter här.

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.