Mycket näring i praktisk förpackning

Mycket näring i praktisk förpackning

Det finns inget livsmedel som är så förknippat med påsken som ägg. Ägg är en märkvärdig produkt på många sätt – i sin egen praktiska förpackning, fullproppad med nyttigheter och med en hel berättelse på skalet.

Att måla ägg på påskafton är en tradition i många familjer. Men kokta ägg är inte bara bra att måla på – ägg är fullmatade med protein och andra nyttigheter. Gulan ger ett riktigt vitamintillskott, främst av vitaminerna A, E, D och folat – och en dos nyttiga mineraler som järn och selen.

Kokta ägg är inte bara bra på påskbordet utan även som praktiskt förpackad utflyktsmat eller som snabbt mellanmål efter träningen.

Ägg är ett hållbart livsmedel som är bra att ha hemma. Var klimatsmart och lita inte blint på förpackningens bäst före-datum. Datumet är nämligen satt efter att äggen förvaras i rumstemperatur. De flesta av oss har äggen i kylskåpet och då håller de flera veckor efter bäst före-datumet! Äggvitor, och även gulor, som blir över vid bak eller matlagning kan dessutom frysas in.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras