My Martens: Jag är stolt över mina kurvor

My Martens: Jag är stolt över mina kurvor

Tidigare var hon sockerberoende, åt oregelbundet och mycket skräpmat. I dag driver My Martens en av Sveriges största livsstilsbloggar, hon tränar flera gånger i veckan och har hittat en helt ny balans i livet. Men hennes framgång har inte enbart tagits emot positivt. ”Jag får ta en hel del elaka kommentarer, hot och påhopp”, säger My Martens.


När My Martens immunförsvar blev allt sämre bestämde hon sig för att förändra sin livsstil. Hon var ofta sjuk, kände sig lätt deprimerad och var konstant trött.

– Det var inte lätt och jag hade mina bakslag. Men med distans till min tidigare livsstil mår jag otroligt mycket bättre i dag. Både fysiskt och psykiskt. Jag har en energi jag tidigare inte hade och känner mig generellt sätt mycket piggare, säger My Martens.

Hur gick du tillväga för att förändra din livsstil?
– Jag satte upp mål. Både långsiktiga mål och delmål. Jag tog hjälp av folk i min närhet med kunskap inom både kost och träning. Vi bollade tankar och idéer och satte upp ett koncept som funkade för mig. I början var det noll tolerans på socker. Jag behövde vara väldigt konsekvent för att få bort mitt sötsug. Det var det tuffaste och drev mig till vansinne, haha. Men självklart unnar jag mig något ibland, men med måtta.

 

sites/default/files/My.jpg

Hur ser du på kost och träning i dag?
– För mig handlar hälsa om att må bra inifrån och ut, hur klyschigt det än låter. Ingen quick-fix utan en hållbar balans. När det gäller kosten har jag kommit en bra bit på vägen. Jag skulle nog säga att jag är halvvägs ungefär. Regelbundna måltider sitter, men jag måste bli bättre på att få i mig mer grönt och mer vitaminer. Träningen är grym! Jag kör cirka 4-5 pass i veckan och varierar gym, löpning och gruppträning ibland. Gruppträningen är oftast i samband med event och är perfekt för att få variation i sin träning. För mig är variation är A och O för att tycka att det är roligt! 

”När ska du bli smal då?”
På kort tid har Mys blogg blivit en av Sveriges största. Även om majoriteten av läsarnas kommentarer är positiva och omtänksamma får hon ta en hel del elaka kommentarer, påhopp och hot – inte minst gällande hennes kropp. För några veckor sedan valde My att blogga om kroppsideal och näthat – där hon tog upp några av de elaka kommentarer hon fått:

”Du som skriver att du tränar, när ska det börja synas? du är ju faktiskt rent av fet”

”Dina byxor var inte klädsamma. Du är för korpulent för att bära ett sådant klädesplagg”

”My du ser ju jätte svullen ut, har du alkohol problem?”

”Haha! Du är ju helt osann! Om du tränar så mycket så borde du vara smal, inte tvärt om”.

”Morgon träning done skriver du. När ska du bli smal då? Vi väntar med spänning! hittills ser du inte tränad ut”

”Vilket jävla arsle! du är ju enorm!!! Du har nog missat att träna just den delen! hahaha!”

 

sites/default/files/My Martens1_0.jpg

Hur tacklar du näthat?
– Min framgång som trendspanare för Hälsa & Fitness retar folk. Vissa människor är missunnsamma och då har de valt att hoppa på mig genom näthat. Jag är en kvinna och mamma med kurvor, som jag är stolt över! Min kropp står för en sund, normal och hälsosam livsstil. Alla är vi olika och vi duger precis som vi är. Jag har bestämt mig för att inte ta åt mig, utan försöker låta det rinna av mig. Men självklart är jag en människa med känslor precis som alla andra. Jag valde att sätta ner foten och skriva om det. Vi måste sätta ner foten och tillsammans jobba mot näthatet. Det bästa är att ignorera nättrollen. Ta bort deras kommentarer och släng inte bensin på elden!

sites/default/files/My Martens_0.jpg”Det spelar ingen roll hur mycket jag tränar. Jag kommer aldrig att bli spinkig eller trådsmal. Alla föds vi med olika förutsättningar, jag föddes med mina förutsättningar och får jobba utifrån dem”. Skriver My Martens på sin blogg.

Som småbarnsförälder, bloggare, trendspanare och florist.. Hur får du ihop en hälsosam vardag?
– Det får jag inte, haha. Dessutom skriver jag en självbiografi och jobbar med tre andra projekt samtidigt. Men nu börjar jag greppa det riktigt bra. Det handlar om att ta ett steg tillbaka ibland. Att sätta upp rutiner med både träning och kost. Jag som jobbar mycket med sociala medier lägger undan både mobil och dator helt emellanåt. Framför allt när jag är med min lilleman. Planering är viktigt. Det gäller att maxa effektiviteten för att få tiden att gå ihop och undvika onödig stress – stress är inte bra! 

Förutom ovanstående projekt är du även delaktig i hälskryssningen Hälsokicken. Vad är det roligaste med kryssningen?
– Jag var med på premiärturen i augusti förra året, senaste kryssningen gick i februari. Hälsokicken växer enormt och vi dubblade nästan antalet deltagare på resa nummer två. Skillnaden från första resan är såklart att vi i crew har en resa tillsammans som erfarenhet. Det som var extra magiskt på senaste resan var den fantastiska energin. Glädjen och gemenskapen som var ombord på båten både bland oss profiler och våra resenärer. Det var skratt och positiv energi överallt. Folk kämpade på passen, tog del av föreläsningarna och fick verkligen valuta för pengarna. Både erfarenhetsmässigt, fysiskt och glädjemässigt. Resan blev verkligen lyckad och jag ser fram emot nästa resa i augusti! 

Vilka är dina bästa tips för att börja träna och äta mer hälsosamt?
– Bestäm dig! Ta ett beslut och börja därefter. Sätt upp både långsiktiga mål och delmål på vägen. Jämför dig inte med andra, utgå i stället från dig själv. Omge dig även med människor som stöttar dig och ger dig energi!

My Martens blogg hittar du här.

Dela gärna artikeln och säg nej till näthat!

Foto: Privata
Text: Hanna Larsson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.