Allt fler vill äta mer vegetariskt och måndagar har kommit att bli veckans köttfria dag a´la Meat Free Monday. Men vad? Ibland är det utmanande att hitta passande mat till hela familjen. Som en hjälp i vardagspusslet utökar Felix Veggie sitt sortiment med bland annat färdiga morotsbullar, smidiga när tiden är knapp. Här får du även ett recept på morotsbullar från grunden om du vill göra egna.
Morotsbullar
Ingredienser:
– 3 stora morötter
– 1/2 gul lök
– 3 msk skorpmjöl
– 1 dl mjölk
– 1 msk potatismjöl
– 2 msk sojaprotein (kan uteslutas)
– Salt
– Peppar
Gör så här:
1. Skala och skär ner morötter och lök så de kan köras i en köttkvarn till färs.
2. Blanda mjölk , skorpmjöl , potatismjöl så det får dra i ca 10 minuter.
3. Blanda färsen och mjölkblandingen . Lägg i sojaproteinen och salta och peppra efter smak.
4. Se till att färsen inte är för tunn. Tillsätt i så fall lite potatismjöl.
5. Forma till bullar och stek på svag värme.
6. Servera med potatismos, till exempel i en wrap som på bilden.
Felix morotsbullar är matiga och baserade på noga utvalda råvaror utan tillsatser. Dessutom finns rätten i klimatsmarta förpackningar som till största del består av sockerrörsbaserad plast, en förnyelsebar resurs.
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!
Text: Anna Lissjanis