Moonvalleys hälsosamma snacks – nu även med veganska nöt- och glutenfria proteinbars


moonvalley hälsosamma snacks

”Plantbaserade, ekologiska produkter för en hälsosam, hållbar och holistisk livsstil”

Moonvalley är livsmedelsvarumärket som erbjuder helt växtbaserade, välsmakande on-the-go produkter, hälsosamma snacks som är snälla mot både människan och miljön. Bars och dryck som smakar- och fungerar lika bra vilken aktivitet du än sysslar med.

Varför ska du välja Moonvalleys hälsosamma snacks?

Moonvalleys produkter är till för dig som bryr dig om hälsan och planeten, men inte vill kompromissa med att äta gott.  Produktutbudet består av ett varierat utbud som passar lika bra för den som bedriver idrott på elitnivå som för den som vill ha ett gott snacks eller mellanmål i vardagen. Alla produkter är tillverkade på ekologiska ingredienser med smaker och influenser från Norden. Allt i innehållsförteckningen ska vem som helst kunna hitta i sitt skafferi och utifrån den – rent praktiskt – kunna tillverka sina egna, smakrika energi- eller proteinbars.

hälsosamma snacks

Bakgrunden till Moonvalley

Bakom Moonvalley står tre kvinnor, alla professionella idrottare som älskar att tillbringa sin tid i naturen. Emelie Forsberg är tvåbarnsmamman, ultra-fjällöparen och skidalpinisten som bor på en gård i Romsdalen tillsammans med sin familj, deras djur och inte minst – deras grönsaksodling. Även Ida Nilsson tävlar inom skidalpinism och traillöpning, och precis som Emelie bor hon i Romsdalen som bjuder på en fantastisk miljö och goda träningsförhållanden året om. Mimmi Kotka är baserad i både Helsingborg och Chamonix och sysslar med allt från cykling och vandring till skidåkning och såklart, löpning. Hon är den av tjejerna som framgångsrikt tävlar i de längsta ultraloppen. Ytterligare en av grundarna är Johan, även han ultralöpare som sedan tidigare arbetar med hälsosamma livsmedel och länge gått i tankarna om att skapa något eget.

Emelie, Ida och Mimmi möts alla tre i sina intressen och sin livsstil, och tänker lika när det kommer till mat och nutrition. Det var Mimmi som kom med idén, men Emelie och Ida var inte sena att hoppa på tåget. Målet var och är att ta fram produkter som passar alla – i farten, till kaffet eller som återhämtning efter träningspasset.

hälsosamma snacks

Ekologiska produkter för dig som kräver kvalitet

Efter att de tre grundarna landat i att de ville satsa på sin idé började de experimentera i köket – en plats de alla trivs på. I nuläget finns fem olika energibars, tre proteinbars, två sportdryckspulver, en mörk choklad och kaffe i Moonvalleys sortiment. Allt är ekologiskt certifierat och tillverkas i Sverige.

”Vegansk och näringsrik kost från oraffinerade och hållbara källor – fyllda med energi och kärlek.”

Något grundarna bakom Moonvalley är noga med, är att våga tro på och hålla fast vid sin idé, och med den inspirera fler till en aktiv livsstil fylld av äventyr – stora som små – nära och i naturen. Produkterna Moonvalley tar fram ska spegla naturen och den aktiva livsstilen genom att tillverkas av noggrant utvalda råvaror så närproducerat som möjligt, där tillverkningsprocessen påverkar miljön så lite som möjligt. Stort fokus ligger på produktutveckling, och ofta växer något fram ur en idé om vad de själva vill äta i vardagen, i hemmet eller ute på äventyr. Smakerna är inspirerade av nordiska mattraditioner med råvaror som exempelvis bär, rödbeta, kardemumma och gryn så som havre – ingredienser som ska gå att hitta runt hörnet!

hälsosamma snacks

Målet är att tillverka fantastiska produkter – hälsosamma snacks utifrån helt ekologisk, oprocessad mat. Ingredienslistan kräver inte en masters i molekylär näringslära för att förstå men eftersom Mimmi har just en sådan, kan man vara säker på att innehållet är väl genomtänkt. Visionen handlar om att inspirera människor till att leva ett hållbart, meningsfullt och äventyrligt liv – såväl i, som i samklang med naturen, våra kroppar och våra själar. Allt utifrån en naturlig, vegansk och näringsrik kost från oraffinerade och hållbara källor – fyllda med energi och kärlek.

▶︎ Läs mer om Moonvalley och var du hittar deras hälsosamma snacks här!

Följ Moonvalley:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.