Möt Emma Segerström – nya utmanaren i Extreme30

Möt Emma Segerström – nya utmanaren i Extreme30

Senaste löprundan var för tre år sedan, därefter har Emma Segerströms löparskor legat på hyllan. I dag är det dags att snöra på sig skorna igen och anta SportHälsas utmaning Extreme30. Under 30 dagar ska Emma träna för att klara av att springa sin första mil någonsin och delta i Lidingö Tjejlopp 28 september.

Emma Segerström

Ålder: 32 år
Familj: Man, dottern Holly två år
Yrke: Chefredaktör på Vinsider
Utmaning: Ska under 30 dagar träna för att klara av att springa sin första mil någonsin och delta i Lidingö Tjejlopp 28 september.
BloggExtreme30

Till vardags är Emma Segerström chefredaktör på mat- och vintidningen Vinsider, hon är uppvuxen i Skåne men är numera bosatt i Bromma med sin man och deras tvååriga dotter Holly. I dag börjar hennes Extreme30-utmaning som går ut på att springa sin första mil någonsin och delta i Lidingö Tjejlopp.

– Hade jag hört någon annan säga att de skulle springa en mil hade jag inte tyckt att det lät så stort. Men just nu känns det ofattbart att jag ska klara av att flåsa på i en hel mil. Jag har aldrig sprungit längre än fem kilometer och senast jag gjorde det var för tre år sedan, säger Emma Segerström.

Varför vill du anta utmaningen?
– Jag vill hitta en träningsform som funkar överallt och i alla lägen. Löpning är perfekt på pappret. Tyvärr tycker jag att det är för j-vla tråkigt och dessutom fruktansvärt tungt, så mina egna tafatta löpsatsningar har bara slutat med att jag känner mig dålig. Jag tänker att nu ger jag detta 30 dagar då jag lever löpning och förhoppningsvis kan jag hitta det man bara hört om – ett ”flow” då man rensar tankarna medan man motionerar.

Vad tror du kommer att vara tuffast under utmaningen?
– Spontant skulle jag svara ”att hitta tiden” men om man ska vara ärlig så är det ju en prioritetsfråga – med andra ord är det den mentala biten som är den största utmaningen. Under dessa 30 dagarna kommer jag att åka på jobb i Frankrike och bröllop på Ibiza. Ja, ni hör ju. Det kommer komma många tillfällen då jag hellre ligger vid poolen eller tar ett glas vin än att dra på mig löpdojorna.

Till sin hjälp kommer Emma coachas av Petra Kindlund, löpcoach, PT, nutritionist och grundare av Runacademy. Petra har över 15 års erfarenhet från egen elitsatsning och har tävlat på alla distanser från 400 m upp till maraton.

Följ Emmas utmaning här!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.