Möt Bingo Rimér – från ”playboy” till hälsoentreprenör

Möt Bingo Rimér – från "playboy" till hälsoentreprenör

Kameramannen, tjejtjusarmyten, entreprenörlegenden. Björn Oluf Bingo Rimér, mest känd som Bingo, har gjort en inspirerande helomvändning i livet – från playboy till entreprenör med tuffa träningsmål och kärleksfullt pappaliv. Vad är hemligheten bakom den här mannens beundrandsvärda driv och näst intill konstanta leende? Här tar vi reda på svaren.

Om Bingo Rimér

Född: 23 juni 1975

Familj: Barnen Nova 14 år tillsammans med Erika Moen, samt Ringo 7 år och Rambo 3 år tillsammans med Katrin Zytomierska.

Bor: lägenhet på Östermalm + sommarhus i skärgården och Jämtland.

Gör: fotograf, entreprenör, konstnär

Aktuell med: Boken ”Bingos fotoskola” skriven tillsammans med Elin Parmheg. En fotoutställning som Bingo gör turné från Stockholm till Malmö och Göteborg. Dessutom kommer han ha ett liveevent med Realtionspodden på Rival 19 maj och i en reklamkampanj för Saucony som skorna för den stilmedvetne tränings- och storstadspersonen.

Blogg: moore.se/bingo

Instagram: @bingorimer

På bottenplan i ett av Östermalms typiska sekelskifteshus hittar jag Lejon Media Gruppen AB. En vacker lokal med högt i tak och trägolv, stora fönster och ett mäktigt ljusinsläpp. Direkt innanför dörren välkomnas jag av Bingos stora leende, en lika stor kram och…

– Anna? Känn dig som hemma! Jag trodde jag skulle hinna ska få upp den här bilden.. säger han och tittar menande mot sin mobil.

– Ta din tid, svarar jag som var på plats fem minuter tidigt och förstår precis vad han menar.

För en superentreprenör är varje minut guld värd och Instagram en av de viktigaste kanalerna för att nå ut och marknadsföra sitt personliga varumärke. Det är något Bingo har full koll på. Jag har följt honom i flera år och vet hur många järn i elden han har, både privat och yrkesmässigt.

Bingo Rimér växte upp i Karlshamn och är framför allt känd som en av de mest kända fotograferna i Skandinavien. Karriären började när han i 20-årsåldern fick möjlighet att fotografera modellen och skådespelerskan Victoria Silvstedt. Han blev snabbt en av de mest anlitade Playboy-fotograferna och besökte ofta The Playboy Mansion och dess vilda fester. En period i Bingos liv, full av vackra damer och vilda fester, ganska långt ifrån den verklighet han lever i idag.

År 2002 grundade Bingo Lejon Media AB tillsammans med Svante Tegnér som idag är ett av Sveriges snabbast växande förlag med tidskrifter som Moore Magazine, Pause, Hoom, Perfect Edition med flera. Dessutom har Bingo lanserat underkläder, varit med i realitydokumentärserier, gjort affärer på att registrera och sälja domännamn, ställer ut sina foton i ett flertal fotoutställningar och mycket mer.

Att det är en kille med höga ambitioner blir uppenbart när du tar del av Bingos gedigna meritlista och även åren som flickfotograf har gett positiv effekt för karriären. Att sex säljer har du säkert koll på och det är en av anledningarna till att Bingo är där han är idag. På ett strategiskt sätt har han byggt sig ett starkt personligt varumärke samtidigt som även barnaskaran och träningsmeriterna ökat. Från partykung till kärleksfull trebarnspappa och entreprenör med stort hälsointresse.

– Kan man säga att du gjort en helomvändning i livet? undrar jag.

– Det kan man absolut, svarar Bingo utan att tveka. Mina vänner säger att jag är en ”late bloomer”, att jag mognat sent. Och nu har jag inte det minsta sug efter att festa som jag gjorde förr. Nu dricker jag nästan bara i samband med middagar. Den tiden som jag la på uteliv och ligga och såsa lägger jag nu på det som får mig att må bra.

Istället är det barnen, företagandet och träningen som lockar mest. Bingo blev tidigt pappa till Nova tillsammans med Erika Moen. De skildes dock tidigt och Nova har hunnit bli 14 år och storasyster till Ringo 7 år och Rambo 3 år som Bingo har tillsammans med Katrin Zytomierska, även hon i en ny relation. Nu lever Bingo varannan vecka som heltidspappa, men lyckas ändå pussla in träningen. Och inte bara vanlig vardagsmotion, utan precis som i företagandet med höga målsättningar.

– Har du alltid tränat mycket och tänkt på din hälsa?

– Jag växte upp på en gård i Karlshamn. Vi åt väldigt hälsosamt, mycket ekologiskt med egenodlad potatis, kött från egna grisar och ägg från egna höns. Så jag fick med mig väldigt sunda värderingar gällande mat, att äta nyttigt och närproducerat. Det är ju kosten som ligger till grund för hälsa i stor grad och jag har även alltid varit aktiv. Inte direkt tränat regelbundet, men jag testade lite allt möjligt som barn. Taekwondo och boxning till exempel, men framför allt var jag ute och lekte mycket. Klättrade i träd och höll igång..

Det mer målinriktade träningsintresset var något som kom först i vuxen ålder då Bingo blev sugen på att genomföra En Svensk Klassiker, inspirerad av andra kända profilers prestationer. Några av Bingos förebilder inom träning är Jonas Colting, Paulo Roberto, Petter Alexis och Mårten Nylén.

– 2015 var jag med på ett event med Salomon i Åre. Där hade de styrt upp med bra utrustning. Det blev som en aha-upplevelse! Att åka längdskidor med riktiga grejer. Jag hade alltid åkt på skruttig utrustning vid stugan i Jämtland och liksom gått runt på skidorna. Nu fick jag senaste skidor, värsta pjäxorna, kläderna… Den känslan jag fick när jag kunde jobba aktivt med hela kroppen, staka och allting… Då sa jag lite skämtsamt till gänget på Salomon att jag kanske borde åka Vasaloppet.

Och så blev det. Året efter backade Salomon upp Bingo för att åka Vasaloppet där han fick ännu en insikt över hur häftigt det var att köra lopp.

– Det var en så sjuk känsla, plötsligt stod jag där på startlinjen till Vasaloppet. Jag hade aldrig kunnat ana att jag själv skulle åka. Det var en sån där extrem sak som jag bara sett på TV i hela min uppväxt.

Även kändisprofilerna Markoolio och Måns Zelmerlöw skulle åka Vasaloppet och de triggade varandra att fortsätta med En Svensk Klassiker året efter, en utmaning som Bingo avslutade i år.

– Jag hade som mål att komma in under åtta timmar på Vasaloppet och det klarade jag precis. Ändå var jag lite besviken. Jag hade förväntningar på att åka på närmare sju timmar än åtta, men det var rätt tungt. Svårt att hålla motivationen och lågan uppe under så lång tid. Som tur var träffade jag en kille som jag åkte tillsammans med. På slutet peppade vi varandra och spurtade in i mål.


Efter Klassikern har Bingo verkligen fått upp ögonen för att träna mot olika lopp. I Instagraminlägget Bingo postade innan intervjun skrev han om sin satsning mot SuperKlassikern, Iron Man, Stockholm Swimrun, Vätternsrundan, Vansbrosimmet, Karlshamns Swimrun och Lidingöloppet. Vidare Göteborgsvarvet, Marathon, Cykelvasan och Trailrun. En text med glimten i ögat, men det är så han funkar – med en positiv inställning att ”ingenting är omöjligt”.

– Var kommer din drivkraft ifrån?

– Det är ett medfött personlighetsdrag, men även något jag fått från min pappa. Han var noga med att lära mig att inget kommer gratis. För mig är det så djupt rotat att ”ta på handskarna” och kämpa för att få det jag vill. Dessutom är jag en okomplicerad person som alltid har haft en positiv inställning, även när det gäller hårt arbete. Jag är så van vid att kånka och bära, fixa och dona från min uppväxt – det berör mig inte.

Jag nickar instämmande, en positiv inställning kommer du långt med, men när det gäller så pass extrema lopp som Klassikern och att springa Marathon krävs ändå en hel del träning. Hur får Bingo in det i livet som entreprenör och småbarnspappa?

– För det första krävs det en hel del planering. I perioder tränar jag mycket styrka ihop med Mårten Nylén, vilket ger trygghet till perioder då jag tränar mer själv. Jag brukar ha en färdigpackad väska i bilen så att jag bara kan smita in på badhuset och simma några längder om jag kör förbi. Annars tränar jag mer varannan vecka då jag inte har barnen och ibland hemma. Jag har en motionscykel och stakmaskin hemma som jag ibland river av ett pass på när barnen är i säng, men nej – det är inte helt lätt att hitta träningstid.

Ändå har Bingo visat att det GÅR att få in träning inför långlopp i ett fullbokat liv som entreprenör och trebarnspappa. Att du inte måste träna som en elitidrottare för att ställa upp i lopp, det räcker med att fånga möjligheterna i din vardag och tro på dig själv.

Det är något Bingo alltid gjort och fortsätter med inför framtiden.

– Var befinner du dig om 5 år?

– Då hoppas jag ha fått mer struktur och balans i livet. Att jag hittat en bra formel för att få ihop allt. Dessutom har jag som mål att etablera mig utomlands.

Det ska bli spännande att följa Bingo mot sina träningsmål, hans liv som entreprenör och fotograf. Avslutningsvis passar jag på att be om några tips för att ta bra gymselfies när jag ändå sitter bredvid en proffsfotograf.

Ta bra gymselfies – Bingo tipsar:

1. Lokalisera ljuskällan. Varifrån kommer ljuset som är avgörande för att bilden ska bli bra.

2. Utnyttja ljuset och ställ dig i närheten av det. Vill du att konturer av muskler ska synas – se till att ljuset kommer uppifrån. I ansiktet vill de flesta däremot undvika skuggor, så då kan ett tips vara att titta upp mot ljuskällan när du fotar.

3. Har du sällskap är ett tips att din kompis lyser med sin mobils ficklampa till önskvärt ljus.

Text: Anna Lissjanis

Foton: Viktoria Wyckman Ågren

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.