Mjök med extra protein

Mjök med extra protein

Nu kommer en ny mjölkdryck som passar vardagsmotionären. Mjölkdryck med extra protein har 30 procent mer protein än vanlig mjölk och fungerar för så väl uppladdning inför träning som för återhämtning efter.

 

Allt fler svenskar motionerar. Nästan hälften av den svenska befolkningen (47 procent) motionerar minst två gånger i veckan. För tio år sedan var andelen 36 procent 1). Träningsintresset har även ökat efterfrågan på återhämtningsprodukter, vilket har lett till att marknaden för proteindrycker inom dagligvaruhandeln växer, framför allt specialprodukter 2).

Nu lanserar Arla en naturlig variant av återhämtningsdryck – mjölk med extra protein i två smaker, naturell och blåbär. Mjölk är naturligt rik på högkvalitativt protein och innehåller 18 av 22 av de näringsämnen vi rekommenderas att äta varje dag. Den nya mjölkdrycken innehåller utöver dessa näringsämnen 30 procent extra protein, och passar därför särskilt väl för den som motionerar.

I samband med träning är musklerna extra mottagliga för näringsupptag och det är ett bra tillfälle att fylla på med högkvalitativa proteiner, kolhydrater och andra näringsämnen. Studier visar att intag av protein i samband med träning stimulerar muskelbyggnaden och att träningseffekten sannolikt förbättras även på lång sikt 3).

Vardagsmotionären har ofta flera syften med sin träning, både att bygga upp muskler och även att förbränna fett. Många av specialprodukterna som finns i dagligvaruhandeln har både högt proteininnehåll och högt kolhydratinnehåll. Om man tillför mer kolhydrater än vad man gör av med ökar man i vikt 3). Genom att tillföra extra protein till mjölken men behålla den naturliga kolhydrathalten är Arlas mjölkdryck med extra protein ett alternativ för den som vill vara aktiv, vardagsträna och hålla koll på vikten.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras