Jordgubb, rabarber och kokos! Så härlig kombination och i vanlig ordning, superenkel att göra. Mer somrigt recept än detta från Hanna´s Kitchen kan du knappast hitta.
Sommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos
Ingredienser botten:
– 250 gram medjool dadlar
– 30 gram riven kokos
– 50 gram glutenfria havregryn (går lika bra med vanliga)
– 15 gram kokosolja
– 25 gram cashewnötter
Ingredienser toppen
– 250 gram medjool dadlar
– 100 gram cashewsmör
– 100 gram färska jordgubbar
– 10 gram rabarber
Gör så här:
1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Fördela i en form och ställ in i frysen minst 30 minuter.
2. Mixa alla ingredienser till toppen i en matberedare tills ni har en slät och fin ”smet”. Fördela smeten på botten och ställ in i frysen några timmar.
3. Skär upp i rutor och dekorera med exempelvis färska jordgubbar, riven kokos och rabarber.
Glad midsommar!
Recept och foto: Hanna Sundell.
Följ gärna Hanna´s Kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen.