Midsommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos

Midsommardessert med jordgubbar

Jordgubb, rabarber och kokos! Så härlig kombination och i vanlig ordning, superenkel att göra. Mer somrigt recept än detta från Hanna´s Kitchen kan du knappast hitta.

Sommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos

Ingredienser botten:

– 250 gram medjool dadlar

– 30 gram riven kokos

– 50 gram glutenfria havregryn (går lika bra med vanliga)

– 15 gram kokosolja

– 25 gram cashewnötter

Ingredienser toppen

– 250 gram medjool dadlar

– 100 gram cashewsmör

– 100 gram färska jordgubbar

– 10 gram rabarber

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Fördela i en form och ställ in i frysen minst 30 minuter.

2. Mixa alla ingredienser till toppen i en matberedare tills ni har en slät och fin ”smet”. Fördela smeten på botten och ställ in i frysen några timmar.

3. Skär upp i rutor och dekorera med exempelvis färska jordgubbar, riven kokos och rabarber.

Glad midsommar!

 

Recept och foto: Hanna Sundell.

 Följ gärna Hanna´s Kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen 

Midsommardessert med jordgubbar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Midsommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos

Måltid Efterrätt
Tag efterrätt jordgubbar, jordgubbar, midsommar
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.