Här kommer ett recept på en jättegod middag med just apelsin. Kombinationen mellan fisk och apelsin är bättre än vad du kanske tror! Håll till godo och testa den gärna! Mjölk och Sojafri! Vill du ha den glutenfri byter du ut vetemjölet till maizena och fixar en toppredning för såsen.
Ingredienser
600 g fiskfiléer
½ tsk salt
2 ½ dl oatly Imat matlagningsgrädde havrebaserad
½ msk vetemjöl
1½ msk hummerfond
rivet skal av ½ apelsin
fruktköttet av 1 apelsin
1 msk hackad färsk timjan
ev ½ dl hackad färsk gräslök
Gör så här:
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem. Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta. Låt det koka upp och lägg ner fisken och apelsinköttet som du hackat i lämpliga bitar. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock. Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.
Serveringsförslag:
Servera med ugnsstekta rotfrukter.