Lär dig laga vegetariskt med Linas nya matkassar

linas gröna kassar

Tycker du det är svårt att få tid att handla och laga vegetariskt, gott och näringsrikt? Nu har Linas Matkasse lanserat fler gröna matkassar som riktar sig till det mindre hushållet.

Vegotrenden är här för att stanna

Du har säkert sett hur både butiker och restauranger ökar sitt utbud av vegetariska rätter och produkter? Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Axfood äter var fjärde svensk vegetariskt minst två gånger i veckan. En välkommen trend och för att få ännu fler att hoppa på den är det bra med hjälp som underlättar.

matlagning linas gröna kassar

Linas Matkasse har inte varit sen på den vegetariska bollen, utan har sedan tidigare kunnat erbjuda Linas Veg & Flexkasse till fyra personer. Nu utökas utbudet av gröna alternativ ytterligare, då du även kan boka Linas Vegetariska kasse och Linas Flexitariankasse för två personer. Redan när den första matkassen lanserades 2008 hade Lina Gebäck, legitimerad dietist och medgrundare av Linas Matkasse, en ambition om att inspirera till att äta mer vegetariskt.

– Då var vegetariskt långt ifrån ett självklart val i alla hem men jag ville se till att det blev det! Både för att vi mår bra av att byta ut köttet mot mer grönt då och då, och för att det ger lägre klimatpåverkan, säger Lina Gebäck och fortsätter:

– Därför hade jag redan från start alltid en vegetarisk rätt i veckan. Med tiden har efterfrågan ökat och vårt gröna utbud vuxit. Och med de här matkassarna breddar vi vårt gröna sortiment ytterligare.

Varför äta vegetariskt?

Det finns olika anledningar till varför du ska välja att äta vegetariskt, som av miljö- och hälsoskäl, etiska skäl eller religiösa skäl. Linas Vegetariska kasse är lakto-ovo-vegetarisk, vilket innebär att rätterna innehåller ägg, ost och mjölkprodukter. Proteininnehållet säkras med bland annat ärtor, bönor, mejeri och ägg.

För dig som inte vill löpa hela linan ut finns det alternativa vägar att gå. Om du ingår i ett hushåll med två personer och vill prova på någonting nytt, grönt och sunt men fortfarande kunna njuta av fredagsfisken är Linas Flexitariankasse ett bra alternativ.

Middagarna är noga näringsberäknade av vårt menyteam vilket gör att du aldrig behöver fundera kring om eller hur du ska få i dig nödvändig näring. Ett perfekt tillfälle att våga testa dina kulinariska vingar helt enkelt. Dessutom slipper du vardagsstressen i att komma på middagar och att handla. Mer energi och tid för annat helt enkelt.

Specialerbjudande för SportHälsas läsare på Linas Gröna kassar

Just nu erbjuder Linas Matkasse ett specialerbjudande på sina gröna kassar till dig som läser SportHälsa. Få hela 400 kr rabatt fördelat på dina första två matkassar vid beställning av Linas Vegetariska kasse eller Linas Flexitariankasse via den här länken.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.