Mer än var tionde svensk har hörselproblem

Mer än var tionde svensk har hörselproblem

Hörselskador är en vanlig folksjukdom och i Konrad S. Konradssons nya bok Hörseln – Det första sinnet får du veta mer om hörselskador.

 

Med mer än var tionde svensk påverkad av hörselskador talar vi om en verklig folksjukdom – och här får du veta mer!  Här lyfter författaren fram olika hörselskador och på ett lättillgängligt sätt berättar han om den historiska bakgrunden och vad man kan göra idag och i framtiden för att behandla och bota.

Utöver några korta faktaavsnitt så får också läsaren kännedom om hur hörseln fungerar normalt, orsaker till skador på hörselsystemet och hur man blir omhändertagen i hörselvården från den första undersökningen till rehabilitering/behandling. Dagens behandlingsmetoder redovisas liksom mer översiktligt ett framtidsscenario. Boken kan läsas i sin helhet men man kan också hoppa mellan kapitlen och ändå ha möjlighet att förstå. Ett utförligt register gör att boken även kan användas som uppslagsbok. 

Docent Konrad S. Konradsson är född på Island och specialist i hörselrubbningar och öron-, näs- och halssjukdomar på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. 

Boken är den tolfte i serien Karolinska Institutets forskare skriver som är en populärvetenskaplig serie böcker som handlar om vanliga sjukdomar, om vad som orsakar dem och om hur de kan behandlas. Forskare från KI skriver utifrån forskningsresultaten såväl i Sverige som utomlands. Sedan tidigare finns titlarna: Bröstcancer, Prostatacancer, Reumatism, MS, Magen, Munnen, Diabetes, Dyslexi, Njurarna, Alzheimer och Melanom.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras