Meditation: Mycket mer än avslappning

Meditation: Mycket mer än avslappning

Att meditera är en gammal tradition som syftar till att kontrollera tankarna och sätten att meditera på varierar oerhört. Faktum är att det finns tusentals olika sätt att meditera på.

Meditationsövningarna har ändå en gemensam nämnare – de börjar all med avslappningen där tankarna får en punkt att fokusera på och där varje av hjärnans försök att irra iväg till någon annan form av tanke försiktigt ska avvärjas och ledas tillbaka till det bestämda fokuset som man hade.

Det här är en av anledningarna till att meditation kräver träning och att många människor tycker att det till en början kan vara väldigt svårt. Eftersom tankarna tenderar till att fara iväg i andra tankebanor men med lite övning klarar de flesta av att få kommandot över sina egna tankar.

Om du övar regelbundet så kommer du att uppleva resultat med meditationen även om du så bara klarar några enstaka minuters fokus innan tanken återigen letat sig iväg på nya äventyr. Tränar du inledningsvis åtminstone fem minuter varje dag så kommer du snart att upptäcka att du kommer att längta till dessa stunder av total koncentration.

I vissa fall används ljud för att öppna och stänga sinnena medan nyckelord som kärlek, ålder, vrede eller annat kan vara ord som din hjärna kan få fokusera på.

Så här gör du:

Börja med att fokusera på andningen och hur du andas. Ta djupa, lugna andetag och ägna dina tankar åt just detta. Kombinera sedan med avslappnande musik:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.