Med rullator mot Marathon

Med rullator mot Marathon

Att du kan bibehålla en aktiv livsstil med höga mål livet ut är 80-årige Hank ett beundransvärt bevis på. Trots två utbytta höftleder ställde han upp vid Marathon-weekend i Disney Marathon 2013. Hur är det möjligt? Läs och inspireras av Hanks historia här.

En höftledsoperation satte inte käpparna i hjulet för Hank Kirschner i Florida USA – tvärtom! Sedan 2010 har Hank gått över 2500 miles med en hjälp av en Trionic Veloped rullator som en del av sitt 2 år långa rehabprogram. Rullatorn är en modern version med unik konstruktion och den enda som rullar i svår terräng. Den gör det därmed möjligt för fler att bebehålla ett aktivt liv, trots skador eller ålderdom.

Hanks resa mot Marathon-Weekend

Som 77-åring fick Hank båda sina höftleder utbytta, men planen att utföra en marathon höll han fast vid.

– Den enda betydande förändringen i min livssituation var det faktum att jag nu måste promenera istället för jogga mina marathon. Efter höftoperationerna har jag också fått 5 ryggkotor stelopererade, vilket löste en del fysiska problem för mig men som tyvärr lett till att jag inte kan träna eller gå längre sträckor utan ett gånghjälpmedel. Under min rehabilitering försökte jag att promenera längre sträckor i snabb takt, i min förhoppning att igen kunna delta i långlopp. Jag testade två typer av rollatorer, men ingen av dem (eller jag) kom upp i tävlingsfart, berättar Hank.

I juli 2010 upptäckte Hank Trionic Veloped på internet och snittade ungefär 24 kilometer per vecka med rullatorn under resten av 2010. Under 2011 ökade han sitt genomsnitt till 50 km per vecka och i november 2011 deltog han i sin första tävling på flera år –10 km med en snittfart på 9 minuter per kilometer.

– Med det tävlingsresultatet började jag att försöka övertala Disney att låta mig delta i 2013 års Disney Marathon Weekend med min Trionic, meddelar Hank.

De tillåter annars inte rollatorer (walkers) i tävlingen, men gjorde ett undantag för Hank och hans ”Swedish walker”. Den 12 januari 2013 deltog Hank dessutom med sin Trionic och 50 000 andra tävlande i ett halvmarathon, följt av ett fullt marathon den 13 januari. Disney kallar deltagande i båda tävlingarna för ”Goofy Race”. Två dagar med totalt 63 km, med en maxtid på 3,5 timmar för halvmaran och 7 timmar för helmaran (vilket kräver ett snitt på 10 min per km).

– Jag har aldrig sett något annat gångjälpmedel som ens kommer i närheten av att kunna ge mig möjligheten att genomföra den här typen av träning, avslutar Hank.

”Be active – Stay active”

Så lyder Trionics slogan. Att gå med en Trionic Veloped rullator är ett lätt och roligt sätt att fortsätta vara aktiv, oavsett ålder eller fysiska problem. Du kan fortsätta med dina dagliga aktiviteter, förbättra din hälsa, komma ut i naturen och därmed förbättra din hälsa och livslängd. 30 minuters promenad är doktorns rekommendation för att hålla dig frisk, något Velopeds rullator hjälper dig med livet ut.

Här hittar du mer information om innovativa rullatorer från Trionic.

Text: Trionic

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.