Magiska magmördare

Magiska magmördare

Situps i all ära men det kan bli tjatigt i längden. Här är ett gäng roliga och grymt effektiva magövningar som gör att du får en stark och vältränad mage!

1. Superman Crunch

sites/default/files/superman_crunch1.jpgStarta i armhävningsosition med fitnessbollen eller medicinbollen mot båda benen. Ju längre ner mot fötterna bollen är, desto jobbigare blir övningen. 

sites/default/files/superman_crunch1-2.jpg

Skjut kroppen bakåt tills dina överarmar är parallella med resten av kroppen. Återgå till startpositionen. Viktigt att höften inte skjuter ner mot golvet utan ha hela toiden knät, höften och axeln i en rak linje.

 

2. Dynamisk sidoplanka

sites/default/files/sidoplanka1.jpg

Stöd upp sidan av kroppen med armen i en linje rakt ner mot golvet från axeln. Vill du göra övningen svårare kan du stödja dig påå en kettlebell eller annat ostadigt underlag och om du vill göra den lättare kan du stödja dig på armbågen istället.

sites/default/files/sidoplanka2.jpg

Sänk ner höften mot golvet så långt du bekvämt kommer med god hållning och bra stiabilitet. Håll bröstkorgen vinklad framåt hela iden. Vänd och återgå till startposition.

 

3. Grasshoppers

sites/default/files/grasshoppers_2.jpg

Denna övning är en stark utmaning av bålkontroll, trots att magen hålls relativt statisk. Startpositionen ser ut som överpositionen i en armhävning, men vänstra skenbenet börjar i kontakt med högra underarmen.

 sites/default/files/grasshoppers.jpg

I en enda hoppande rörelse byter du ben position så att det vänstra benet dras bakåt samtidigt som högra benet hoppar fram och nuddar vänstra underarmen.

sites/default/files/grasshoppers_1_0.jpg

Att hålla ryggen rak (alternativ kuta lätt) är mycket viktigt för att hålla ryggen stark och undvika skador.

 

Text: Petra Månström

Foto: David Thunander

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.