Mälarö Träningsverk: “Vi är det personliga alternativet”

Om träningsmiljön har stor betydelse för dig och du söker efter ett gym med fräscha lokaler och familjär känsla så kan vi på SportHälsa rekommendera att du införskaffar medlemskap på Mälarö Träningsverk ute på Ekerö.

Gymmet som ligger intill mälaren vid Jungfrusunds Skärgårdsstad har sedan starten vuxit från 250 medlemmar till en bit över 1000 stycken och grundaren Birgitta Stenhouwer har sin förklaring till succén:

–        Det är för att vi är det personliga alternativet på ön och med det menar jag att vi alltid är bemannade och att vi också har en social betydelse för ganska många av de som tränar. Du kan nog fråga vilken kund som helst här inne och de kommer att berätta för dig att de alltid känner sig välkomna och att vi tar oss tid, säger Birgitta Stenhouwer till SportHälsa.

De flesta av kunderna är boende ute på Ekerö även om både en och annan från Bromma också brukar ta sig till gymmet eftersom det erbjuder en inramning som är i det närmaste unik:

–        Jag tror att vi har fler kunder under sommaren än vad de flesta andra gym har och det tror jag beror på att vi befinner oss vid en marina. Folk kan ta sig ett dopp i plurret efter de har tränat. Vi flyttar också ut roddmaskinerna på bryggan så att man kan sitta ute och ro under sommaren det är ju rätt unikt. Och så har vi även Yoga ute vid vattnet under sommaren vilket är helt galet bra, säger Birgitta Stenhouwer till SportHälsa.

Mälarö Träningsverk kommer dessutom under de kommande veckorna att erbjuda träningsformen Grit på programmet. Grit är för dig som tycker om att träna lite hårdare och som vill ha maximal utväxling av din träning:

–        Det är precis som i skolan. Alla behöver utmaningar. Och för de som har tränat mycket tidigare och vill komma ännu längre så passar Grit väldigt bra. Det är en total utmaning på 30 minuter och det kommer vi att lansera vecka tio. Det är träning i ett galet högt tempo och vi rekommenderar att man är uppvärmd när passet börjar.

Joakim Kempe

SportHälsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras