Lucka 23 – Maten: ditt bästa träningsredskap

Bakom lucka 23 finner vi boken Maten: ditt bästa träningsredskap av David Ek. Var med och tävla om ditt egen exemplar!

Har du någon gång tränat mot ett mål men känt att du efter ett tag stannat i utvecklingen? Möjligen har du inte utnyttjat kraften i ditt viktigaste träningsredskap – maten. I denna boken får vi lära oss hur rätt sammansatt mat kan vara din starkaste allierade i träningen, och kan göra ett bra träningsupplägg fantastiskt.

Det här är en bok som ger dig djupgående förståelse kring hur träningen och maten samverkar och påverkar din kropp, samtidigt som den är en praktisk guide till hur du kan äta för att nå just dina mål effektivare och snabbare. Här finns också tips som gör att du själv kan laborera med upplägget för att passa dig och din vardag ännu bättre. Och självklart recept för dagens alla mål!

Så här tävlar du:

Motivera varför just du ska vinna boken i kommentarsfältet nedan.

Vinnaren utses 25 december, lycka till!

Bild från boken. Copyright/fotograf: Frida Wismar
16 kommentarer
 1. Jag tränar o tränar, men har så svårt med kosten. Tror att jag skulle få ny inspiration och motivation till att sköta kosten med den här boken.

 2. Som Personlig tränare vet jag att kosten är en otroligt viktig del i utvecklingen mot ens mål! Att få lära mig mer om kosten för att bli ännu vassare i min coachning vore en dröm!

 3. Åh, det här är verkligen boken jag behöver. Har så svårt att få till goda rätter inför eller efter träning som ökar träningseffekten. Hoppas på vinst 😃

 4. Ett fantastiskt verktyg att fortsätta och få inspiration till att behålla min goda hälsa och kunna sprida vidare till människor omkring mig!

 5. Vore intressant att se vad som skiljer denna bok mot andra i samma genre. Kan den tillföra något? Kan bli spännande då jag är utbildad pt, och läst en hel del i ämnet.

 6. Denna bok skulle jag vilja ge till mina tonårskillar som nyligen börjat träna på gym och sedan flera år tränar fotboll respektive simning och friidrott. Jag tycker att det är viktigt att de förstår sambandet mellan träning och mat och att man inte kan fuska med maten när man tränar så pass mycket som de gör, 4-5 pass i veckan, och samtidigt växer.
  Men att få en tonåring att lyssna på mamma är ju bara att glömma så denna bok vore verkligen värdefull som julklapp!

 7. Under det senaste året har jag blivit 15 kg lättare, byggt muskler och blivit snabbare. Det går sakta men säkert! För att på ett så effektivt sätt som möjligt jobba vidare mot mina mål (jag SKA klara av ”dom dära” pull-upsen!) hade jag behövt få ännu bättre koll på kosten och hur jag ska kombinera mat och träning på rätt sätt. Jag har ett bra träningsupplägg, men jag vill att det ska bli fantastiskt! Det tror jag den här boken kan hjälpa mig med! Ett perfekt redskap i köket! Och nya roliga recept vore superskoj att få tillgång till! God jul på er!!

 8. Under det senaste året har jag blivit 15 kg lättare, byggt muskler och blivit snabbare. Det går sakta men säkert! För att på ett så effektivt sätt som möjligt jobba vidare mot mina mål (jag SKA klara av “dom dära” pull-upsen!) hade jag behövt få ännu bättre koll på kosten och hur jag ska kombinera mat och träning på rätt sätt. Jag har ett bra träningsupplägg, men jag vill att det ska bli fantastiskt! Det tror jag den här boken kan hjälpa mig med! Ett perfekt redskap i köket! Och nya roliga recept vore superskoj att få tillgång till! God jul på er!!

 9. Tränar regelbundet på gym men har svårt att hitta en röd tråd i maten. Behöver en push och jag inser att maten är av stor betydelse om man ska gå ner i vikt. Boken skulle vara en bra inspiration.

 10. Träningen kan jag inte göra bättre, nu är det kosten som behöver optimeras för att jag ska utvecklas vidare som maratonlöpare. Lite kunskap, tips och inspiration hade varit guld värt.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras