Lucka 2: Vinn en ryggsäck full med härligt julknäcke

Öppna lucka 2 och ta chansen att vinna en ryggsäck full av härligt julknäcke.

Knäckebröd på julbordet är en god tradition i de flesta hem, men får ändå spännande variation eftersom Leksands Knäckebröd fortsätter ge oss nya smaker. Årets nyhet är julknäcke med pepparkaka i form av tunt knäckesnacks. Tre Kullor med smak av pepparkakskrydda är ett läckert tunnknäcke i snacksstora bitar. 

Tre Kullor – julknäcke med smak av pepparkakskrydda

Leksands Knäckebröd är extra stolta över det läckert krispiga knäckebrödet som har en tydlig smak av julen. Pepparkakor har ju förknippats med just julen här i Sverige sedan 1800-talet, men visste du att pepparkakor har betydligt äldre anor än så? Namnet kan förklaras med att kakan en gång i tiden innehöll peppar, men också att peppar förr var den folkliga benämningen på alla exotiska kryddor.

Julknäcke original – kär tradition på julbordet

Till julbordet släpps även enligt tradition det klassiska julbrödet i rundkaka, Julknäcke Original. Julknäcke original är den trogna följeslagaren på julbordet, ett klassiskt rundknäcke bakat främst på vetemjöl med färskmalda kryddor som höjer smakupplevelsen. Förr användes vetemjöl och lyxiga kryddor bara vid högtidliga tillfällen i Dalarna, exempelvis till jul.

På Leksands Knäcke späder man ut veten med råg så som man gjorde förr när man inte hade råd att baka på rent vetemjöl ens till julen. Resten av året bakade man på rent rågmjöl. Precis så bakas Leksands traditionella runda julknäcke, som är kryddat med anis, fänkål och koriander.

Vattnas det i munnen? Missa då inte chansen att vinna en hel ryggsäck fylld med mumsigt knäckebröd – lagom till julbordet!

Vinn en ryggsäck fylld med knäckebröd

Så här tävlar du:

  1. Gå in på på vår Facebooksida och leta reda på dagens inlägg och svara rätt på frågan: ”Vilket år grundades Leksands knäckebröd?” Tips! Leta efter svaret här.
  2. Tagga en vän du vill bjuda på en god knäckemacka.
  3. Vinnare utses och kontaktas sen på Facebook inom en vecka, lycka till!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.