Lucka 19: Vinn tyngdtäcke och påslakan från Cura of Sweden

Sover du oroligt om nätterna, känner dig stressad eller lider av ångest? Då får du inte missa ett det rogivande och ångestdämpande paketet bakom lucka 18: ett tyngdtäcke och påslakan från Cura of Sweden.

Varför tyngdtäcke?

Det finns gott om belägg för att ett tyngdtäcke verkligen kan ha många effekter både fysiskt och psykiskt, och därför har det bland annat använts inom vården sedan en lång tid tillbaka. När du använder ett tungt täcke stimuleras nämligen de djupt liggande hudreceptorerna.

Detta leder till att kroppens hormonkörtlar börjar utsöndra olika må bra-hormoner – däribland närhetshormonet oxytocin. Resultatet? En ökad avslappning, känsla av trygghet och inte minst bättre sömn. Ja, och så tycker helt enkelt många att det är riktigt skönt.

Fler fördelar med att använda tyngdtäcke från CURA

 • Ge mer trygghet och lugn
 • Minskar oro, stress och ångest
 • Förbättrar din sömnkvalitet
 • Ge mer daglig energi

Vinn tyngdtäcke och påslakan från CURA of Sweden

Dagens vinst består av ett paket innehållande CURA Pearl tyngdtäcke i valfri vikt (3 – 13 kg) samt tillhörande specialdesignat påslakan. CURA Pearl är ett högkvalitativt tyngdtäcke bestående av sju lager som alla fyller en funktion för att uppnå högsta kvalité och komfort.

Yttertyg av 100 % bomull följs upp av ett fukttransporterande och slitstarkt polyestertyg. I mitten ligger fyllningen av naturliga, finslipade glaspärlor tillsammans med polyestervaddering. Fyllningen är insydd i ett rutnät för att den inte ska fara runt inne i täcket. Detta skapar ett jämnt och följsamt tryck mot kroppen, vilket hjälper användaren att slappna av. Du kan läsa mer om produkterna här.

Tävla så här

 1. Svara i en kommentar vid dagens lucka i julkalendern här på SportHälsas Facebooksida på frågan: “I hur många olika färger hittar du tyngdtäcket CURA Pearl?” (För ledtråd, läs här)
 2. Skriv även varför du gärna vill vinna.
 3. Senast onsdag 23 december kl 24.00 vill vi ha dina svar. Sen utser vi vinnarna som kontaktas på facebook. Lycka till!

Läs mer

▶︎ Klicka här för att se hela sortimentet från CURA of Sweden.

1 kommentar
 1. 2 färger vit och ljusgrå.
  Hoppas på att tyngdtäcket få vinna
  så att jag slipper ligga och tvinna,
  längtande efter Jonh Blund
  för att kanske få ro en stund
  Så att jag människor orka vårda
  Och dom ej mina trötta ögon får skåda
  Med täcket jag tror och hoppas
  En piggare dag ska knoppas🤗

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras