Lpg – världsledande på maskinell naturlig behandling

Lpg – världsledande på maskinell naturlig behandling

För snart trettio år sedan introducerade det franska företaget Lpg Systems behandlingsmetoden Endermologie. Den naturliga tekniken för bland annat kroppsskulptering och fettförbränning. Idag behandlas över 200 000 personer om dagen runt om i världen. Med miljontals nöjda kunder på över 50 000 klinker världen över ökar intresset rekordsnabbt även i Sverige och nu söker man fler som vill bli Lpg-terapeuter.

Lpg Systems startades 1986 av den franske ingenjören Lois Paul Guitay, som ett medicintekniskt företag där den första maskinen utvecklades för brännskadebehandling. Han hade själv drabbats av en brännskada och ville förbättra sjukhusens behandling. Det är hans initialer som utgör företagets namn. Den patenterade tekniken visade sig efterhand ha positiva effekter inom fler områden.

Tekniken handlar i grunden om effektiv bindvävsmassage. Bindväven är kroppens största organ, men är svår att träna på egen hand. Vävnaden sugs upp med vakuumsug i ett bearbetande munstycke. Det blir som en massage eller gymträning för vävnaden och kan styras så att man kommer åt att stimulera på olika vävnadsnivåer och celler. Den unika patenterade tekniken är godkänd av amerikanska läkemedelsverket FDA. Idag finns 130 vetenskapliga studier som bevisar de positiva resultaten och dess effektivitet har lett till stor framgång.

Lpg är idag världens största företag med maskiner för naturligt bearbetande behandlingar för kropp- och ansikte. Metoden används inom medicin, fysioterapi, sport och skönhet. Allra mest spridd är tekniken inom skönhetsbranschen där kroppsbehandlingarna framförallt är reducering av celluliter och fett samt uppstramning av hud. Genom stimulansen av fettcellerna ökar den naturliga fettförbränningen som man kan uppnå med kost och träning. Vetenskapliga studier visar att den ökar med hela 70 % genom Lpg. 

I ansiktet stimuleras den egna produktionen av elastin, kollagen och hyaluronsyra som ökar kraftigt. Vanliga behandlingar är reducering av rynkor, dubbelhakor och påsar under ögonen förutom att huden får bättre lyster och färg. Vävnaden kommer helt enkelt i bättre trim och cirkulation och dränage förbättras.

Inom idrottsvärlden går behandlingarna ut på att avlasta massörer och sjukgymnasters manuella arbete och få en ännu effektivare bearbetning. Det handlar både om att förebygga och rehabilitera skador, men framförallt att mobilisera musklerna för ökad prestation. Exempel på idrottsmän som regelbundet fått Lpg under sin karriär är fotbollsstjärnorna David Beckham och Zinedine Zidane, där den sistnämnde idag har ett eget sportcenter med flera Lpg-maskiner.

Lars Kadmark på företaget Technovital, som är distributör för Lpg i Sverige och Danmark, berättar om Lpg på den svenska marknaden:

– Det finns idag drygt 160 kliniker runt om i landet som arbetar med Lpg. Efterfrågan bland kunder ökar hela tiden då många fått upp ögonen för de positiva effekterna. De flesta vill idag inte ta några risker med aggressiva behandlingar som tex dödar celler i kroppen utan söker naturliga, men effektiva tekniker och då finns egentligen bara Lpg.

– Lpg-terapeuter finns sedan tidigare framförallt på skönhetskliniker och hos plastikkiruger, men på senare år sker den största ökningen på gym och inom Body Fitness. Att flera kända personer inom Body Fitness på elitnivå både som svensk mästare, världsmästare och domare är Lpg-terapeuter, vilket vittnar om intresset. Lpg möjliggör för dem att skulptera kroppen och tex definiera muskler som de inte kan komma åt trots extrem träning och kost.

– Det finns en stor efterfrågan på Lpg-terapeuter inom olika områden och det saknas även på flera håll i landet. Vi utbildar och tillhandahåller apparatur. Jag vill därför uppmana läsare som är intresserade av att på hel- eller deltid bli Lpg-terapeuter att kontakta oss, avslutar Lars Kadmark.


För mer information: technovital.se

Text: Nicholas Bonde

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.